De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hygiëne 3. Geef 2 voorbeelden van persoonlijke hygiëne Geef 2 voorbeelden van bedrijfshygiëne Noem 2 goede voorbeelden van micro organismen Wat is.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hygiëne 3. Geef 2 voorbeelden van persoonlijke hygiëne Geef 2 voorbeelden van bedrijfshygiëne Noem 2 goede voorbeelden van micro organismen Wat is."— Transcript van de presentatie:

1 Hygiëne 3

2

3

4 Geef 2 voorbeelden van persoonlijke hygiëne Geef 2 voorbeelden van bedrijfshygiëne Noem 2 goede voorbeelden van micro organismen Wat is het verschil tussen reinigen en desinfecteren?

5 Schadelijk/ Ontvlambaar Niet door de gootsteen Irriterend

6 Geef 2 voorbeelden van persoonlijke hygiëne - Haar in een netje- Schone nagels - Schone kleding- Geen geur overlast Geef 2 voorbeelden van bedrijfshygiëne - AfwassenOpruimen bedrijfsruimten - Omgaan met afvalSchoonmaken bedrijfsruimte Noem 2 goede voorbeelden van micro organismen - Yoghurt- Brie - Wijn- Bier Wat is het verschil tussen reinigen en desinfecteren? Reinigen = Verwijderen van vuil Desinfecteren= Doden van micro organismen

7 Hygiëne 3

8 H.A.C.C.P Besmettingen Ingrediënt tot gerecht

9 H AZARD A NALYSIS C RITICAL C ONTROL P OINTS Denk na over het moment waarop een product of gerecht besmet kan raken met een ziekte verwekkende bacterie en probeer deze te beheren.

10 Koelingen ( max 7c ) Vriezers ( - 18C ) Producten Gerechten NOTEREN OP LIJSTEN!!!!!!!!

11 Snel gebeuren Koelkast Vriezer Magazijn Waarom? Micro organismen & beschadiging

12 Terug koelen bv soep: binnen 5 uur naar 7 graden Opwarmen van bereide producten: binnen 1 uur naar 60 graden Warmhouden van bereide producten Serveer temperatuur 75 graden

13 Bij ontvangst Na de bereiding

14 Rauw vlees/ vis onder Bereid boven Alles coderen Hoe lang mag iets buiten de koeling staan?

15 Dranken Non food Koffie bonen Langhoudbare melk 15 graden

16 F IRST I N F IRST O UT

17 Kruisbesmetting Na besmetting

18 THT??? UVD??? De houdbaarheid van rauwe producten: - Versheid bij ontvangst - Aantal m.o.’s op het product De houdbaarheid van bereide producten: - Niet alle m.o.’s zijn vernietigd - Nabesmetting

19 ZINTUIGEN

20


Download ppt "Hygiëne 3. Geef 2 voorbeelden van persoonlijke hygiëne Geef 2 voorbeelden van bedrijfshygiëne Noem 2 goede voorbeelden van micro organismen Wat is."

Verwante presentaties


Ads door Google