De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

GROEP 7 Leon, Dayzer & Soraya. De opdrachtgever Het ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport Zij richten zich op: volksgezondheid, overgewicht,

Verwante presentaties


Presentatie over: "GROEP 7 Leon, Dayzer & Soraya. De opdrachtgever Het ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport Zij richten zich op: volksgezondheid, overgewicht,"— Transcript van de presentatie:

1 GROEP 7 Leon, Dayzer & Soraya

2 De opdrachtgever Het ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport Zij richten zich op: volksgezondheid, overgewicht, roken, overmatig alcoholgebruik, diabetes en depressie

3

4 Doel van het project Het ministerie van volksgezondheid (opdrachtgever) wil daarom dat wij (opdrachtnemer) in een projectgroep een multimediaproduct ontwikkelen dat helpt kinderen met een overwicht hun leefsituatie en gezondheid te verbeteren.

5

6 Ouders of kinderen ? Wij hebben gekozen de kinderen omdat : Ouders het druk hebben met bijvoorbeeld werk en weinig tijd met hun kinderen doorbrengen; laat staan de kinderen helpen met de gezondheid. als we de kinderen nemen als keuze dan kan het ook op school gedaan worden; Ouders hoeven hier dus niet op te letten!

7

8 Mogelijke oorzaken overgewicht Veel tv kijken en niet sporten. Veel gamen en niet sporten. Vrije wil (kinderen morgen doen/eten wat ze willen) Kinderen eten voeding op verkeerde tijdstip. Ouders werken veel; letten niet op de voeding kinderen. Ouders geven kinderen zelf slechte voeding omdat ze te moe zijn om te koken

9 Ideeën  Spelen met voeding  Een apparaat met een voedingswijzer erin waarin geleerd wordt wat wel en niet goed is  Kubus met tekst erin waarin gespeeld wordt met letters.  Tv-programma op school (nl in beweging)  Spelletjes-middag (als er aan de voeding is gewerkt mogen ze spellen spelen, anders verder werken aan school.  Computer poppetje waarin ze moeten invoeren wat ze hebben gegeten.

10 Plan Poppetje gecombineerd met een fysieke training. Ieder klas heeft een ander soort poppetje. (De poppetjes van bijvoorbeeld groep 3 en groep 8 moeten heel veel van elkaar verschillen.) De training wordt 3x per week gedaan (om de dag, wegens spierherstel) gedaan. De spieren moeten namelijk rusten en weer herstellen. Deze training wordt na 3 uur gedaan omdat het de schoolprestaties kan beïnvloeden als het 's ochtends wordt gedaan.

11

12 Voordelen  Het wordt op school beoefend (verplicht, iedereen doet eraan mee)  Financieel haalbaar  Het wordt vaak beoefend, hiermee val je sneller af.  Ouders hebben er geen last ervan en hoeven nergens rekening mee te houden.

13

14 VRAGEN?!


Download ppt "GROEP 7 Leon, Dayzer & Soraya. De opdrachtgever Het ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport Zij richten zich op: volksgezondheid, overgewicht,"

Verwante presentaties


Ads door Google