De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

DE GEZONDE SCHOOL. WAT IS EEN GEZONDE SCHOOL? Een gezonde school is een school die structureel werkt aan de gezondheid. Dit is op De Mienskip terug te.

Verwante presentaties


Presentatie over: "DE GEZONDE SCHOOL. WAT IS EEN GEZONDE SCHOOL? Een gezonde school is een school die structureel werkt aan de gezondheid. Dit is op De Mienskip terug te."— Transcript van de presentatie:

1 DE GEZONDE SCHOOL

2 WAT IS EEN GEZONDE SCHOOL? Een gezonde school is een school die structureel werkt aan de gezondheid. Dit is op De Mienskip terug te zien bij zaken als: -Gratis schoolfruit voor 20 weken en vervolgens fruitbeleid -Traktatiebeleid -Roken en alcohol beleid -Methode: ‘leefstijl’ sociaal-emotioneel gezond) -Pestprotocol -Normen en waarden -Duidelijke regels en afspraken De Mienskip profileert zich als gezonde school, omdat de school de gezondheid van leerlingen en leerkrachten hoog in het vaandel heeft staan.

3 WELKE CERTIFICATEN ? Certificaten die De Mienskip heeft behaald zijn: -Voeding (gezond eten en drinken), -Roken en alcohol (voorkomen van roken en alcholgebruik), -Sociaal-emotionele ontwikkeling (psychosociale gezondheid), -Hygiëne, huid, gebit en gehoor (persoonlijke verzorging, mondgezondheid ed.) -Basiscertificaat gezonde school.

4 GEZONDE SCHOOLTHEMA’S Gezonde Schoolthema’s zijn: Voeding en mondgezondheid (certificaat) Sport en bewegen Sociaal-emotionele ontwikkeling (certificaat) Roken en alcohol (certificaat) Relaties en seksualiteit Fysieke veiligheid Binnenmilieu Persoonlijke verzorging

5 ARGUMENTEN VOOR EEN GEZONDE SCHOOL Leerlingen: Betere schoolprestaties. Een Gezonde School draagt bij aan het versterken van de weerbaarheid van leerlingen. Een Gezonde School helpt de (gezondheids)verschillen tussen leerlingen te verkleinen. Alle leerlingen doen mee en gezondheid is iets van iedereen. Medewerkers: Een Gezonde School draagt positief bij aan de gezondheid van medewerkers, waardoor het werken plezieriger wordt en het ziekteverzuim minder. Een Gezonde School biedt medewerkers een duidelijk kader om hun voorbeeldrol op het gebied van gezondheid vorm te geven. Het maakt les geven interessanter voor veel medewerkers. Het leerproces verloopt beter, wat minder energie van de leerkracht vergt.

6  Wat vindt u van een gezonde school  Hoe gaan jullie hiermee om in de praktijk  Ervaringen uitwisselen omtrent gezonde voeding en dergelijke. ERVARINGEN THUISSITUATIE

7 Er is nu de mogelijkheid om te discussiëren aan de hand van de volgende stelling: "Gezond opvoeden is een taak van scholen!" STELLING

8 Zijn er nog vragen of wil iemand nog iets kwijt? VRAGEN


Download ppt "DE GEZONDE SCHOOL. WAT IS EEN GEZONDE SCHOOL? Een gezonde school is een school die structureel werkt aan de gezondheid. Dit is op De Mienskip terug te."

Verwante presentaties


Ads door Google