De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Medicatie(informatie)overdracht Regio Waardenland Leo Jetten, arts programmamanager Actueel Medicatie Overzicht.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Medicatie(informatie)overdracht Regio Waardenland Leo Jetten, arts programmamanager Actueel Medicatie Overzicht."— Transcript van de presentatie:

1 Medicatie(informatie)overdracht Regio Waardenland Leo Jetten, arts programmamanager Actueel Medicatie Overzicht

2

3 Regio Waardenland

4 Doel richtlijn medicatie overdracht Het voorkomen van fouten bij de overdracht van medicatiegegevens en het vergroten van de patiëntveiligheid doordat zorgprofessionals elkaar op tijd en goed informeren. Basis van de richtlijn is dat er altijd een actueel medicatieoverzicht van de patiënt beschikbaar is en dat dit overzicht meeverhuist in de keten naar de volgende zorgverlener van deze patiënt. De richtlijn staat op www.medicatieoverdracht.nl.www.medicatieoverdracht.nl Wij spreken van overdracht van informatie over medicatie die leidt tot een actueel medicatie overzicht.

5

6 Programma Komen tot regionale afspraken voor digitale medicatie- informatie-overdracht en het opzetten van een elektronische infrastructuur t.b.v. deze gegevensuitwisseling middels het Landelijk Schakelpunt (LSP) Het programma faciliteert haar deelnemers om hieraan te voldoen met: 1.Convenant (Processen en protocollen), 2.Handreiking systemen en infrastructuur, 3.‘Marketing’ patiënten/verzekerden/burgers (en zorgaanbieders) motiveren voor opt-in! 4.Vervolgactiviteiten: borging en verbreding naar VVT, GGZ en andere sectoren

7

8 Tips Consensus strategisch –Burning platform –Niemand uitzonderen Samen aan de slag –Stuurgroep en –werkvloer Resultaat: Convenant Borging –Monitor afspraken Tricks Eis landelijke standaarden Stel kwaliteit centraal Discussieer over HOE en over WANNEER Werk stap voor stap Zorg voor transparantie Betrek zorgverzekeraar!

9 En nu verder


Download ppt "Medicatie(informatie)overdracht Regio Waardenland Leo Jetten, arts programmamanager Actueel Medicatie Overzicht."

Verwante presentaties


Ads door Google