De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

TOOLBOXMEETING VEILIG GEBRUIK VAN HIJSMIDDELEN. VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES DOEL Doel van dit deel is uitleg te geven over de.

Verwante presentaties


Presentatie over: "TOOLBOXMEETING VEILIG GEBRUIK VAN HIJSMIDDELEN. VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES DOEL Doel van dit deel is uitleg te geven over de."— Transcript van de presentatie:

1 TOOLBOXMEETING VEILIG GEBRUIK VAN HIJSMIDDELEN

2 VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES DOEL Doel van dit deel is uitleg te geven over de mogelijke risico’s en maatregelen m.b.t. het gebruik van hijs- en hefwerktuigen:  Duidelijkheid te geven over de mogelijkheden en verschillen;  Duidelijkheid te geven over het gebruik;  Voorkomen van ongevallen met hijsmiddelen;  Voldoen aan arbowetgeving inzake voorlichting en onderricht.

3 VEILIG GEBRUIK VAN HIJSMIDDELEN VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES HIJS- EN HEFWERKTUIGEN (1)  Hijswerktuigen;  Hefwerktuigen;  Hijsgereedschappen;  Hefgereedschappen.

4 VEILIG GEBRUIK VAN HIJSMIDDELEN VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES HIJS- EN HEFWERKTUIGEN (2)

5 VEILIG GEBRUIK VAN HIJSMIDDELEN VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES HIJSGEREEDSCHAPPEN (1)  Kettingen : Bij hijswerk waarvoor hijsbanden en staalkabels te kwetsbaar zijn;  Staalkabels : Bij zware lasten als kettingen niet goed hanteerbaar zijn;  Hijsbanden : Bij schadegevoelige lasten, die geen scherpe randen hebben.

6 VEILIG GEBRUIK VAN HIJSMIDDELEN VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES HIJSGEREEDSCHAPPEN (2) Keuze van hijsgereedschappen:  De hanteerbaarheid;  Het gebruiksdoel;  De vorm van de last;  De belasting;  De bestendigheid tegen chemicaliën;  De te verwachten manier van gebruik.

7 VEILIG GEBRUIK VAN HIJSMIDDELEN VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES HIJSGEREEDSCHAPPEN (3)  Stroppen : hijsgereedschappen waarvan de uiteinden door elkaar geregen kunnen worden.  Lengen : hijsgereedschappen die niet geschikt zijn om stroppen mee te maken;  Sprongen : een ring met daaraan twee, drie of vier stroppen of lengen.

8 VEILIG GEBRUIK VAN HIJSMIDDELEN VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES CONTROLE EN KEURING VAN HIJSGEREEDSCHAPPEN  Controle;  Keuringen;  Frequentie.  Opslag;  Onderhoud.

9 VEILIG GEBRUIK VAN HIJSMIDDELEN VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES WERKLAST ( SWL ) EN HET KRACHTENSPEL

10 VEILIG GEBRUIK VAN HIJSMIDDELEN VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES AANDACHTSPUNTEN  Wijk niet af van de instructies van de fabrikant;  Zorg voor een goede afzetting;  Zorg voor een goede communicatie met de bestuurder;  Denk aan de maximale tophoek;  Overschrijd nooit de maximale last;  Houd zelf ook voldoende afstand;  Bij windkracht 7 hijswerkzaamheden staken.

11 VEILIG GEBRUIK VAN HIJSMIDDELEN VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES Vragen?

12 Bedankt voor uw aandacht!


Download ppt "TOOLBOXMEETING VEILIG GEBRUIK VAN HIJSMIDDELEN. VEILIG WERKEN IN DE INSTALLATIE- EN ISOLATIEBRANCHES DOEL Doel van dit deel is uitleg te geven over de."

Verwante presentaties


Ads door Google