De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Zeekadetkorps “Willem Ruys”. Het Zeekadetkorps Willem Ruys is een jeugdvereniging voor jongens en meisjes van 10 tot 18 jaar. Onze doelstelling is tweeledig:

Verwante presentaties


Presentatie over: "Zeekadetkorps “Willem Ruys”. Het Zeekadetkorps Willem Ruys is een jeugdvereniging voor jongens en meisjes van 10 tot 18 jaar. Onze doelstelling is tweeledig:"— Transcript van de presentatie:

1 Zeekadetkorps “Willem Ruys”

2 Het Zeekadetkorps Willem Ruys is een jeugdvereniging voor jongens en meisjes van 10 tot 18 jaar. Onze doelstelling is tweeledig: de jeugd iets meegeven waar ze hun hele leven wat aan hebben en interesse kweken voor een beroep in de nautische wereld. We hebben een drijvend clubhuis Het Ponton, een groot schip de Pax (oud-opleidingsschip van de marine, 33 meter) en een aantal kleine vaartuigen zoals roei- en zeilvletjes en een motorjol. Op www.zkkarnhem.nl staat meer informatie over onze vereniging.www.zkkarnhem.nl Wie zijn wij?

3 Watersport, maar wel veilig Met zijn allen plezier maken

4 Opleidingsschip o.s. Pax Teamspirit en samenwerking

5 Ontgroening door Neptunes Competitie op het water

6 We leren ze watersporten, zeilen, roeien, varen met een motorsloep en een groot schip. Alle bijkomende randzaken zoals vaarregels, marifoongebruik, onderhoud, reparaties en dergelijke worden in een lesprogramma eerst spelenderwijs en later wat meer serieus behandeld. Wij stimuleren het behalen van vaarbewijzen en andere certificaten. Sommige jongeren kiezen voor een maritiem beroep, andere houden het bij de recreatieve watersport, maar de beleving van plezier op en om het water blijft een ieder nog vele jaren bij. Veel oud-leden spreken nog steeds met veel passie over die goede oude tijd bij het korps! Wat doen we?

7 Wij willen onze leden de best mogelijke veiligheid bieden. Daarom houden we regelmatig brand-, EHBO- en andere veiligheidsoefeningen zoals de man over boord manoeuvre en omslaan met een zeilvlet. Tijdens de watersportactiviteiten, die voornamelijk op de Rijn plaatsvinden, hebben we te maken met scheepvaart. Een veiligheidboot is hierbij een belangrijke schakel en eigenlijk onmisbaar. Via de Marine hebben wij reeds enkele malen een oude rubberboot geschonken gekregen. Wat voor hen niet meer goed was, konden wij nog goed gebruiken! Hij werd dan ook zeer intensief gebruikt. Met het oog op veiligheid? Oude reddingsboot in actie EHBO oefening

8 Helaas is onze rubberboot dermate ernstig beschadigd dat hij niet meer gebruikt kan worden. Er zit een scheur in een tube die niet meer te repareren is. Onze wens is een nieuwe veiligheidsboot om de veiligheid van de jeugd te kunnen waarborgen. Onze wens De hiernaast afgebeelde boot voldoet aan al onze wensen, en is door de scheepvaart inspectie goedgekeurd. Vanwege de duurzaamheid willen wij een geheel kunststof boot met ruimte voor onze bestaande buitenboord motor. Misschien wilt u ons een helpen om de aanschaf van dit belangrijke vaartuig mogelijk te maken?


Download ppt "Zeekadetkorps “Willem Ruys”. Het Zeekadetkorps Willem Ruys is een jeugdvereniging voor jongens en meisjes van 10 tot 18 jaar. Onze doelstelling is tweeledig:"

Verwante presentaties


Ads door Google