De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het is vandaag Girlsday! Speciale dag voor meisjes over techniek en ICT!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het is vandaag Girlsday! Speciale dag voor meisjes over techniek en ICT!"— Transcript van de presentatie:

1 Het is vandaag Girlsday! Speciale dag voor meisjes over techniek en ICT!

2 Wat is Girlsday eigenlijk?  Speciale dag voor meisjes om kennis te maken met techniek en ICT  Meisjes gaan op bezoek bij technische bedrijven  Niet alleen hier, maar door heel Nederland gaan er wel 8.400 meisjes op excursie bij honderden bedrijven!

3 Waarom Girlsday?  In Nederland zijn te weinig mensen die werken in de techniek en ICT, en die mensen zijn wel nodig!  Meisjes denken vaak dat techniek saai, vies en alleen voor jongens is. Niks is minder waar!  Tijdens Girlsday willen we laten zien dat er heel veel leuke beroepen zijn in de techniek en dat er ook vrouwen werken!

4 QUIZ: waar of niet waar? Je moet een 8 of hoger hebben voor wiskunde om te kunnen kiezen voor de sector Techniek of voor een technische opleiding. Antwoord: NIET WAAR Een voldoende is genoeg!

5 QUIZ: Waar of niet waar? Door techniek kan ik makkelijk contact houden met mijn vriendinnen. Antwoord: WAAR  Zonder techniek werkt je mobiele telefoon niet!  Ook je computer met internet werkt zonder techniek niet.  Met je vriendinnen ‘Facebooken’ of ‘Instagrammen’ kan zonder techniek en ICT dus ook niet meer!

6 Voorbeeld stellingen/vragen  Hoe zou jij techniek en ICT gebruiken om de wereld beter te maken? Bijvoorbeeld milieu, gezondheid, veiligheid, verkeer, energie

7 Over 

8 Wat gaan we vandaag doen? 

9 Veel plezier!  Kijk ook eens op digiVita of Dit Doe Ik voor nog meer informatie over opleidingen en beroepen in bèta, techniek en ICT!  www.Digivita.nl www.Digivita.nl  www.ditdoeik.nl www.ditdoeik.nl


Download ppt "Het is vandaag Girlsday! Speciale dag voor meisjes over techniek en ICT!"

Verwante presentaties


Ads door Google