De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het is vandaag Girlsday!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het is vandaag Girlsday!"— Transcript van de presentatie:

1 Het is vandaag Girlsday!
Speciale dag voor meisjes over techniek en ICT! <Naam bedrijf> <Naam school> <Datum>

2 Wat is Girlsday eigenlijk?
Speciale dag voor meisjes om kennis te maken met techniek en ICT Meisjes gaan op bezoek bij technische bedrijven Niet alleen hier, maar door heel Nederland gaan er wel meisjes op excursie bij honderden bedrijven!

3 Waarom Girlsday? In Nederland zijn te weinig mensen die werken in de techniek en ICT, en die mensen zijn wel nodig! Meisjes denken vaak dat techniek saai, vies en alleen voor jongens is. Niks is minder waar! Tijdens Girlsday willen we laten zien dat er heel veel leuke beroepen zijn in de techniek en dat er ook vrouwen werken!

4 QUIZ: waar of niet waar? Je moet een 8 of hoger hebben voor wiskunde om te kunnen kiezen voor de sector Techniek of voor een technische opleiding. Antwoord: NIET WAAR Een voldoende is genoeg!

5 QUIZ: Waar of niet waar? Door techniek kan ik makkelijk contact houden met mijn vriendinnen. Antwoord: WAAR Zonder techniek werkt je mobiele telefoon niet! Ook je computer met internet werkt zonder techniek niet. Met je vriendinnen ‘Facebooken’ of ‘Instagrammen’ kan zonder techniek en ICT dus ook niet meer!

6 Voorbeeld stellingen/vragen
Hoe zou jij techniek en ICT gebruiken om de wereld beter te maken? Bijvoorbeeld milieu, gezondheid, veiligheid, verkeer, energie

7 Over <naam bedrijf>
<wat doen jullie?> <is het een groot/klein bedrijf?> <wat maken jullie, geef een voorbeeld van iets wat de meisjes kennen> <een voorbeeld van hoe techniek gebruikt wordt?> <welke talenten heb je nodig binnen het bedrijf?> <waarom zoeken jullie juist technische vrouwen?>

8 Wat gaan we vandaag doen?
<omschrijving programma>

9 Veel plezier! Kijk ook eens op digiVita of Dit Doe Ik voor nog meer informatie over opleidingen en beroepen in bèta, techniek en ICT!


Download ppt "Het is vandaag Girlsday!"

Verwante presentaties


Ads door Google