De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bekleed met Christus Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud Want gij allen, die in Christus gedoopt zijt, hebt u met Christus bekleed. (Gal. 3:27 NBG)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bekleed met Christus Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud Want gij allen, die in Christus gedoopt zijt, hebt u met Christus bekleed. (Gal. 3:27 NBG)"— Transcript van de presentatie:

1 Bekleed met Christus Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud Want gij allen, die in Christus gedoopt zijt, hebt u met Christus bekleed. (Gal. 3:27 NBG)

2 Het is feest in de hemel vandaag! Laten we eten en feestvieren, want deze zoon van mij was dood en is weer tot leven gekomen, hij was verloren en is teruggevonden. En ze begonnen feest te vieren. (Luk. 15:23-24 NBV)

3 Ik vind grote vreugde in de HEER, mijn hele wezen jubelt om mijn God. Hij deed mij het kleed van de bevrijding aan, hulde mij in de mantel van de gerechtigheid (Jes. 61:10, NBV) De mantel van gerechtigheid

4 Christus is onze mantel van gerechtigheid! Want gij allen, die in Christus gedoopt zijt, hebt u met Christus bekleed. (Gal. 3:27 NBG) Hij heeft in zijn lichaam onze zonden het kruishout op gedragen, opdat wij, dood voor de zonde, rechtvaardig zouden leven. (1 Pet. 2:24 NBV)

5 Wij zijn bekleed met Christus! 1) Jezus leeft nu in ons Met Christus ben ik gekruisigd: ikzelf leef niet meer, maar Christus leeft in mij. (Gal. 2:19-20 NBV) 2) Daarom worden wij niet meer veroordeeld Dus wie in Christus Jezus zijn, worden niet meer veroordeeld. (Rom. 8:1-2 NBV) 3) En zijn we voorgoed heilig en volmaakt Door deze ene offergave heeft hij hen die zich door hem laten heiligen voorgoed tot volmaaktheid gebracht. (Heb. 10:14 NBV) 4) God neemt dat geschenk nooit meer van ons af De genade die God schenkt neemt hij nooit terug, wanneer hij iemand roept maakt hij dat niet ongedaan. (Rom. 11:29 NBV)

6 V1) Moet ik mezelf nu toch eens zien… V2)Wie denk ik wel niet dat ik ben… V3)Dat kan ik niet; daar ben ik niet goed genoeg voor… V4)Zie je wel, ik maak nog steeds fouten. Ik ben weer terug bij af… V5)Ik moet eerst nog aan me zelf werken voordat God wat aan me heeft… A1)Nee, ik kijk niet naar mezelf, maar naar Jezus! A2) Door Jezus ben ik Gods geliefde zoon/dochter! A3) Dat klopt, maar Jezus in mij kan dat wel! A4) Ja, ik maak nog fouten, maar door Jezus ben en blijf ik rechtvaardig voor God! A5) Nee, ik hoef niet langer te werken, want Jezus heeft alles al gedaan! Het gaat alleen nog maar om Jezus!

7

8 Trek je nieuwe mantel aan en ga op pad! Volg de weg van Christus Jezus, nu u hem als uw Heer aanvaard hebt. (Kol. 2:6 NBV) Omkleed u met de Heer Jezus Christus en geef niet toe aan uw eigen wil, die begeerten in u opwekt. (Rom. 13:14 NBV)

9 Volg Jezus in de kracht van de heilige Geest Keer u af van uw huidige leven en laat u dopen onder aanroeping van Jezus Christus om vergeving te krijgen voor uw zonden. Dan zal de heilige Geest u geschonken worden (Hand. 2:38 NBV) Wie zich door zijn eigen natuur laat leiden is gericht op wat hij zelf wil, maar wie zich laat leiden door de Geest is gericht op wat de Geest wil. (Rom. 8:5 NBV)

10  Vragen nav dit onderwerp?  Jezelf aanmelden voor de praktische cursus over de heilige Geest in september? Laat het ons weten of stuur een email naar naar: onderwijs@komenzie.nl


Download ppt "Bekleed met Christus Doopdienst 22 juni 2014 Koen Minderhoud Want gij allen, die in Christus gedoopt zijt, hebt u met Christus bekleed. (Gal. 3:27 NBG)"

Verwante presentaties


Ads door Google