De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

 De zonde als hindernis; wij komen te kort.  Het evangelie is de kracht van God, die overwint.  Ons één zijn met Christus in Zijn dood en opwekking.

Verwante presentaties


Presentatie over: " De zonde als hindernis; wij komen te kort.  Het evangelie is de kracht van God, die overwint.  Ons één zijn met Christus in Zijn dood en opwekking."— Transcript van de presentatie:

1

2  De zonde als hindernis; wij komen te kort.  Het evangelie is de kracht van God, die overwint.  Ons één zijn met Christus in Zijn dood en opwekking is de sleutel tot vrijheid.

3

4  Nu draaien we de sleutel om: wij rekenen zoals God rekent.  Christus dood voor de zonde  wij ook!  Christus leeft voor God  wij ook!

5

6  Dagelijks ontvangen wij genade:  zondigen wij, dan is er geen veroordeling, want God ziet ons in Christus!

7  De wet als hindernis; wij komen te kort.  Het evangelie is de kracht van God, die overwint.  Ons één zijn met Christus in Zijn dood en opwekking is de sleutel tot vrijheid. 

8

9  Nu draaien we de sleutel om; wij rekenen zoals God rekent.  Christus dood voor de wet  wij ook!  Christus leeft voor God  wij ook!

10

11  Paulus: ‘ik tref dit aan in mezelf’  Als ik het goede wil doen, doe ik het kwade en ik doe wat ik niet wil.  Rom.7:17,20 : ik doe het niet meer, maar de zonde, die in mij woont.  Wat of wie is nu dat ‘ik’?

12 Het oude ‘ik’?Christus?

13  Galaten 2:20  ‘Met Christus ben ik gekruisigd; en ik leef, doch niet meer ik, maar Christus leeft in mij; en wat ik nu in het vlees leef, dat leef ik door het geloof van de Zoon van God, die mij liefheeft, en zichzelf voor mij overgeeft’.

14

15  Ik, ellendig mens! Wat zal mij verlossen uit het lichaam van deze dood?  Genade (doet het)!  Ik dank God, door Jezus Christus, mijn Heer

16  Romeinen 8:1  ‘Niets is dus nu veroordeling voor hen, die in Christus Jezus zijn.

17

18  Wat kan nu nog veroordelen:  De zonde? Nee!  De wet? Nee!  Het eigen ik, het vlees? Nee!

19  Romeinen 8:2  De wet(matigheid) van de geest van het leven in Christus, maakt u vrij van de wet van de zonde en de dood


Download ppt " De zonde als hindernis; wij komen te kort.  Het evangelie is de kracht van God, die overwint.  Ons één zijn met Christus in Zijn dood en opwekking."

Verwante presentaties


Ads door Google