De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vrijheid?!. De Bijbel spreekt op 2 manieren over vrijheid 1.Vrij van overheersing door een vijand 2.Innerlijke vrijheid We leven in een vrij land, maar.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vrijheid?!. De Bijbel spreekt op 2 manieren over vrijheid 1.Vrij van overheersing door een vijand 2.Innerlijke vrijheid We leven in een vrij land, maar."— Transcript van de presentatie:

1 Vrijheid?!

2 De Bijbel spreekt op 2 manieren over vrijheid 1.Vrij van overheersing door een vijand 2.Innerlijke vrijheid We leven in een vrij land, maar … – Waarom is er dan zoveel innerlijk on-vrijheid? – Hoe vrij zijn we eigenlijk?

3 1. Mijn onvrijheid De ‘ik’ uit Romeinen 7 – Hij is bepaald niet (innerlijk) vrij – Zijn onvrijheid is geen verleden tijd – ‘ik ontdek in mij de wetmatigheid dat het kwade zich aan mij opdringt, ook al wil ik het goede doen.’ (Rom. 7: 21) – Herken je deze ‘ik’? – Die ‘ik’ – dat ben ik.

4 1. Mijn onvrijheid De ‘ik’ uit Romeinen 7 – Past niet naadloos op mij … – … maar het gaat ook niet over iemand anders  De Bijbel gaat niet over anderen, maar over mij – Er zit een onuitroeibaar virus in mij – Het virus ‘woont’ er – Het heet: de zonde – Er is strijd in mij – ‘Wij zal mij, ellendig mensen, bevrijden?’

5 2. Christus heeft me bevrijd! Bevrijd van de wet van zonde en dood – Zonde kan op Gods veroordeling rekenen – Je komt niet bij God door de wet na te leven dat wordt je dood! Christus doorbreekt het patroon – Hij landde in bezet gebied – Hij heeft als kanonnenvlees gediend – Als je bij Christus hoort, veroordeelt God je niet

6 2. Christus heeft me bevrijd! We zijn bevrijd door Christus – Het is al een feit – Ik mag me bevrijd weten – Geen reden voor wanhoop: die diepe afgrond komt er niet! Bevrijdend! ‘In Christus zijn’: een diepe beeldspraak – Geloven – Je geborgen weten – Je geliefd weten

7 3. Mijn leven in vrijheid OK, we zijn bevrijd, maar wat is nu het verschil? – Je moet in de vrijheid gaan staan – Druk het ‘stemmetje’ in je weg – Uiteindelijk spreekt de Bijbel niet ‘zwart’ maar ‘wit’ over je. – Je hoeft jezelf niet te bewijzen – Er komt ruimte voor liefde … – … de vervulling van de wet.

8 3. Mijn leven in vrijheid Jezus heeft ons bevrijd opdat (Rom. 8: 4) – ‘in ons wordt volbracht wat de wet van ons eist’ De Geest van God neemt het over: – Hij komt in je wonen; komt mee met de bevrijding – Hij strijdt tegen onze zondige natuur

9 3. Mijn leven in vrijheid Geef je de Geest de ruimte? – Dan zul je je vrij(er) voelen – De Geest buigt je wil om – Ook je hart gaat instemmen met Gods wet/wil. Er komt geestelijke strijd in je leven. – De zondige natuur is er nog altijd wel – Vrij zijn is een werkwoord – Ga in de vrijheidstrijd staan!


Download ppt "Vrijheid?!. De Bijbel spreekt op 2 manieren over vrijheid 1.Vrij van overheersing door een vijand 2.Innerlijke vrijheid We leven in een vrij land, maar."

Verwante presentaties


Ads door Google