De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Voordia: Presentatie bij de belijdeniskaart Deze voordia met info en suggesties is geen onderdeel van de ppt. Twee presentaties bij de 12 artikelen: alleen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Voordia: Presentatie bij de belijdeniskaart Deze voordia met info en suggesties is geen onderdeel van de ppt. Twee presentaties bij de 12 artikelen: alleen."— Transcript van de presentatie:

1 Voordia: Presentatie bij de belijdeniskaart Deze voordia met info en suggesties is geen onderdeel van de ppt. Twee presentaties bij de 12 artikelen: alleen afbeeldingen en afbeeldingen + eenvoudige tekst (www.geloofnu.nl). Leg altijd uit dat de driehoek symbool is voor God. Vader/Schepper = zon; Zoon = kruis; heilige Geest = duif. Vertel de belijdenis aan de hand van de afbeeldingen; of: Lees de belijdenis in eenvoudige taal voor met afb.; of: Gebruik de klassieke versie en beam de afbeeldingen erbij. Deel de kaart evt. uit en laat meewijzen (bestellen via site). Herhaling van tekst en beeld geeft verdieping in betekenis. Gebruik van een afb. op gepast moment geeft extra inhoud aan afbeelding en legt link tussen belijden en verkondiging. Vb: preek over lofzang Maria en afbeelding 6 bij uitleg over de ontvangenis en vreugde van Maria.

2 De 12 artikelen in afbeeldingen.
Ik geloof in God De 12 artikelen in afbeeldingen.

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

18

19

20

21

22 Ik geloof eenvoudige tekst van de 12 artikelen
Ik geloof in God de Vader. God heeft de hemel en aarde gemaakt. God kan alles. Ik geloof in Jezus Christus, de Heer. Jezus is de zoon van God. Maria is zijn moeder. Daar zorgde de heilige Geest voor. Pilatus gaf Jezus de doodstraf. Jezus werd aan het kruis gehangen. Hij kreeg daar de straf van God. Jezus is gestorven en begraven.

23 Op de derde dag is Jezus opgestaan.
Jezus is naar de hemel gegaan. Hij zit als koning naast God. Jezus komt terug. Dan is Hij de rechter over alle mensen. Ik geloof in de heilige Geest. Hij brengt mensen samen in de kerk. God vergeeft de zonden. God maakt dode mensen levend. God geeft eeuwig leven.


Download ppt "Voordia: Presentatie bij de belijdeniskaart Deze voordia met info en suggesties is geen onderdeel van de ppt. Twee presentaties bij de 12 artikelen: alleen."

Verwante presentaties


Ads door Google