De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Voedingscentrum Bachelor’s Award

Verwante presentaties


Presentatie over: "Voedingscentrum Bachelor’s Award"— Transcript van de presentatie:

1

2 Voedingscentrum Bachelor’s Award
Broodbeleg in de voorkeurscategorie? Een gezondere kant-en-klaar maaltijd, met groenten van het seizoen? Duurzaam geproduceerde vleesvervangers? De groep studenten die het beste gezonde en duurzame product bedenken, wint de Voedingscentrum Bachelor’s Award 2015.

3 De opdracht Ontwikkel een nieuw product of concept, of pas een bestaand product aan, zodat deze bijdraagt aan een gezonder en duurzamer eetpatroon van de consument. Randvoorwaarden: de inzending moet een bijdrage leveren aan 1 of meer voedingskundige verbeterpunten, én de inzending moet een bijdrage leveren aan 1 of meer duurzaamheid gerelateerde verbeterpunten.

4 Voedingskundige verbeterpunten
het verminderen van de inname van verzadigd vet en transvet het verminderen van de inname van zout het verhogen van de consumptie van groente en fruit het verhogen van de inname van voedingsvezel het verhogen van de consumptie van vis het makkelijker maken voor consumenten om minder energie te consumeren, bijvoorbeeld door de energiedichtheid van producten te verlagen en/of de portiegrootte te verkleinen.

5 Duurzaamheid gerelateerde verbeterpunten
het verhogen van het gebruik van duurzaam geproduceerde grondstoffen voldoen aan de criteria van aan duurzaamheid gerelateerde keurmerken het verminderen van voedselverspilling, zowel bij de consument als in het productieproces het verlagen van de milieudruk van het product het gebruik van minder dierlijke en meer plantaardige eiwitbronnen

6 Beoordeling Inzending wordt beoordeeld door een deskundige jury:
vertegenwoordigers van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het ministerie van Economische Zaken, de levensmiddelenindustrie, de retail, de Consumentenbond en het Voedingscentrum. De 5 beste inzendingen ontvangen een nominatie, de beste inzending wint de Hoofdprijs van de Voedingscentrum Bachelor’s Award, en eventueel kan de jury een Originaliteitsprijs toekennen.

7 Waar let de jury op? 5 onderdelen met gelijke weegfactor:
Voedingskundige aspecten Duurzaamheid gerelateerde aspecten Technologische aspecten Maatschappelijke aspecten Marketingplan Beoordelingscriteria en procedure: zie document Opdrachtbeschrijving

8 Verder belangrijk Er wordt een uitgebreide rapportage ingeleverd, én
Er wordt een managementrapportage ingeleverd, max 15 pagina’s (geen bijlagen), volgens opgesteld invul-document.

9 Belangrijke data! De inzending moet woensdag 15 april 2015 in het bezit zijn van het Voedingscentrum. De uitreiking zal plaatsvinden in mei/juni 2015 (datum en locatie volgen later)

10 De prijzen Hoofdprijs € 500 2e t/m 5e prijs € 250
Originaliteitprijs € 200

11 Waarom een Award? Doel: Stimuleren van (toekomstige) producenten en aanbieders van voedsel bij het gezonder en duurzamer maken van hun productaanbod, om op die manier een bijdrage te leveren aan het gemakkelijker maken van een bewuste keuze.

12 Wie doen er mee? 3e- en 4e-jaars studenten van food-gerelateerde opleidingen, zoals: Food & Business Voedingsmiddelentechnologie Voeding & Diëtetiek Food Commerce & Technology Food Design & Innovation

13 Vragen? Stuur een e-mail naar: bachelorsaward@voedingscentrum.nl
Persberichten, winnaars van vorige jaren, alle benodigde documenten en meer informatie:


Download ppt "Voedingscentrum Bachelor’s Award"

Verwante presentaties


Ads door Google