De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

 Is basis kennis een voorwaarde voor het experiment in de beeldende vakken in de onderbouw?  Wat is basiskennis?  Hoe word basis kennis nu overgedragen?

Verwante presentaties


Presentatie over: " Is basis kennis een voorwaarde voor het experiment in de beeldende vakken in de onderbouw?  Wat is basiskennis?  Hoe word basis kennis nu overgedragen?"— Transcript van de presentatie:

1

2  Is basis kennis een voorwaarde voor het experiment in de beeldende vakken in de onderbouw?  Wat is basiskennis?  Hoe word basis kennis nu overgedragen?  Wanneer kan een leerling optimaal experimenteren?  Hoe kun je basiskennis en experiment samen laten smelten in één opdracht.  Hoe bouw je experimenteren op binnen één leerjaar?

3  Het leren van basiskennis (kleur, licht, ruimte, vorm, compositie, leren kijken: kunstbeschouwelijk en naar je omgeving)  Leerlingen ruimte geven om te experimenteren  Binnen elke opdracht zorgen dat er genoeg ruimte is voor eigen inbreng van de leerling -> zorgt er voor dat leerlingen het zelf naar hun eigen interesse/belevingswereld trekken.  Klassikale opstarten en afsluiten van de les  Tijdens de les individuele begeleiding  Docent is vooral begeleider

4  Onderzoeken hoe basiskennis nu op mijn stageschool word overgedragen op de leerlingen.  Lessenserie ontwikkelen eerste les krijgen ze alleen materiaal en een thema en tweede les krijgen ze het beeldaspect.  twee klassen vergelijken één klas heeft mijn les gehad en de andere klas les van een andere docent, maar met het zelfde thema.

5  Sociaal constructivisme een kind leert door kennis die hij eerder verworven heeft te verbinden aan nieuwe kennis. -> Piaget, Vygotski  Kolb doener,dromer,beslisser, denker  Vermunt betekenisgericht, reproductiegericht, toepassingsgericht, ongericht

6  Een lessenserie voor de onderbouw maken waarin basiskennis en experiment samen komen  Een voorstel maken voor één leerjaar in welke maten er geëxperimenteerd moet worden, dus hoe is die opbouw binnen een jaar  Een tentoonstelling maken


Download ppt " Is basis kennis een voorwaarde voor het experiment in de beeldende vakken in de onderbouw?  Wat is basiskennis?  Hoe word basis kennis nu overgedragen?"

Verwante presentaties


Ads door Google