De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

1: foto ’ s opa en oma De opdracht Vooronderzoek Levensboek De situatie Hulp 2: foto ’ s uit het museum Onderzoek Katwijk Interview opa en oma Dit project.

Verwante presentaties


Presentatie over: "1: foto ’ s opa en oma De opdracht Vooronderzoek Levensboek De situatie Hulp 2: foto ’ s uit het museum Onderzoek Katwijk Interview opa en oma Dit project."— Transcript van de presentatie:

1 1: foto ’ s opa en oma De opdracht Vooronderzoek Levensboek De situatie Hulp 2: foto ’ s uit het museum Onderzoek Katwijk Interview opa en oma Dit project is geschreven door Jos de Kleijn in opdracht van het Katwijks museum. Contact via bureau@josdekleijn.nl Onderzoek visserij Een levensboek voor ouderen

2 1: foto ’ s opa en oma De opdracht Vooronderzoek Levensboek De situatie Hulp 2: foto ’ s uit het museum Onderzoek Katwijk Interview opa en oma Dit project is geschreven door Jos de Kleijn in opdracht van het Katwijks museum. Contact via bureau@josdekleijn.nl Onderzoek visserij Het Katwijks museum krijgt vaak mensen op bezoek die foto’s nemen van oude dingen in het museum. Deze foto’s zijn bedoeld voor opa’s en oma’s. Daar wordt een levensboek voor gemaakt. Het levensboek vertelt in woord en beeld het levensverhaal van opa en of oma. Ouderen hebben een heel leven achter de rug, maar kunnen veel gebeurtenissen niet goed meer herinneren. Een levensboek is een uitkomst. Luisteren en kijken naar herinneringen van vroeger biedt ontspanning. Foto’s en plaatjes geven herkenning zonder woorden. Wie aan een oudere mannen of vrouwen vraagt welke dag het is of hoe laat, zal vermoedelijk niet snel het juiste antwoord krijgen. Maar wie met hem of haar diens fotoboek van vroeger doorbladert, zal merken dat de herinneringen haast als vanzelf naar boven komen. Het zijn foto’s van opa en oma zelf en foto’s uit het museum over de visserij achtergronden van Katwijk. Deze laatste foto’s zijn voor iedere opa en oma hetzelfde. Opa en Oma kijken graag foto’s

3 1: foto ’ s opa en oma De opdracht Vooronderzoek Levensboek De situatie Hulp 2: foto ’ s uit het museum Onderzoek Katwijk Interview opa en oma Dit project is geschreven door Jos de Kleijn in opdracht van het Katwijks museum. Contact via bureau@josdekleijn.nl Onderzoek visserij Wat wil het Katwijks museum? Het Katwijks museum wil graag dat jullie gaan helpen bij het maken van levensboeken voor je eigen opa of oma. Jullie zijn met zijn vieren een projectgroep. Het museum verwacht dat je voor je eigen opa en oma een levensboek maakt of mee helpt bij het maken van een levensboek voor een andere opa of oma. Het levensboek bestaat uit twee delen. Het eerste deel met foto’s van opa en oma zelf. Het tweede deel met foto’s uit het museum over de historie van Katwijk. Bij elke foto staat het verhaal van opa en oma zelf.

4 1: foto ’ s opa en oma De opdracht Vooronderzoek Levensboek De situatie Hulp 2: foto ’ s uit het museum Onderzoek Katwijk Interview opa en oma Dit project is geschreven door Jos de Kleijn in opdracht van het Katwijks museum. Contact via bureau@josdekleijn.nl Onderzoek visserij Deel 1 foto ’ s van opa en oma In deel 1 van het levensboek wil het museum echte foto’s van opa en oma hebben. De foto’s zijn gerangschikt op onderwerp De foto’s volgen de levenslijn van opa en oma Het mogen echte foto’s zijn of kopieën. Bij elke foto staat een klein verhaaltje. Ideeën voor het levensboek

5 1: foto ’ s opa en oma De opdracht Vooronderzoek Levensboek De situatie Hulp 2: foto ’ s uit het museum Onderzoek Katwijk Interview opa en oma Dit project is geschreven door Jos de Kleijn in opdracht van het Katwijks museum. Contact via bureau@josdekleijn.nl Onderzoek visserij Deel 2: foto ’ s uit het museum Deel 2 bestaat uit foto’s uit de historie van de visserij van Katwijk Het Katwijks museum wil graag dat je deze foto’s rangschikt als een reis met een vissersschip naar de doggersbanken. 1. De heenreis 2. het vissen op de Doggersbank 3. de opslag van vis aan boord 4. de verkoop van vis aan wal.

6 1: foto ’ s opa en oma De opdracht Vooronderzoek Levensboek De situatie Hulp 2: foto ’ s uit het museum Onderzoek Katwijk Interview opa en oma Dit project is geschreven door Jos de Kleijn in opdracht van het Katwijks museum. Contact via bureau@josdekleijn.nl Onderzoek visserij Het vooronderzoek Maar eerst vooronderzoek. Het Katwijks museum wil dat je drie vooronderzoeken doet. Onderzoek naar opa en oma Onderzoek naar Katwijk Onderzoek naar de visserij uit het verleden.

7 1: foto ’ s opa en oma De opdracht Vooronderzoek Levensboek De situatie Hulp 2: foto ’ s uit het museum Onderzoek Katwijk Interview opa en oma Dit project is geschreven door Jos de Kleijn in opdracht van het Katwijks museum. Contact via bureau@josdekleijn.nl Onderzoek visserij Onderzoek naar opa en oma Het Katwijks museum verwacht dat je aan je opa en oma foto’s vraagt die jij voor hun levensboek kan gebruiken. Onderwerpen voor de foto zijn ►zie deze link. Aan de hand van de foto’s worden opa en of oma geïnterviewd. Hun verhalen worden bij elke foto samengevat.zie deze link.

8 1: foto ’ s opa en oma De opdracht Vooronderzoek Levensboek De situatie Hulp 2: foto ’ s uit het museum Onderzoek Katwijk Interview opa en oma Dit project is geschreven door Jos de Kleijn in opdracht van het Katwijks museum. Contact via bureau@josdekleijn.nl Onderzoek visserij Onderzoek naar Katwijk Het musem verwacht dat je via foto’s in het Katwijks museum een fotoboek maakt van de historie van Katwijk zelf. De vuurtoren, oude gebouwen, taferelen, mooie plekken, klederdracht

9 1: foto ’ s opa en oma De opdracht Vooronderzoek Levensboek De situatie Hulp 2: foto ’ s uit het museum Onderzoek Katwijk Interview opa en oma Dit project is geschreven door Jos de Kleijn in opdracht van het Katwijks museum. Contact via bureau@josdekleijn.nl Onderzoek visserij Onderzoek naar de visserij Het museum verwacht dat je via foto’s in het Katwijks museum een fotoboek maakt over de visserij van Katwijk zelf. Het onderwerp bestaat uit foto’s met een toelichting. Onderwerpen zijn 1.de heenreis 2.het vissen 3.de opslag van vis aan boord 4.de verkoop van vis aan wal.

10 1: foto ’ s opa en oma De opdracht Vooronderzoek Levensboek De situatie Hulp 2: foto ’ s uit het museum Onderzoek Katwijk Interview opa en oma Dit project is geschreven door Jos de Kleijn in opdracht van het Katwijks museum. Contact via bureau@josdekleijn.nl Onderzoek visserij Hulp bij de opdrachten 1.Plan van aanpakPlan van aanpak 2.PlanningsformulierPlanningsformulier 3.Extra informatie voor de leerkrachtExtra informatie voor de leerkracht


Download ppt "1: foto ’ s opa en oma De opdracht Vooronderzoek Levensboek De situatie Hulp 2: foto ’ s uit het museum Onderzoek Katwijk Interview opa en oma Dit project."

Verwante presentaties


Ads door Google