De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Colofon Het boek dat hierbij hoort heet - zo leer je nog eens wat over de invoering van de vmbo ict-route. Geschreven door Jos de Kleijn en Carla van.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Colofon Het boek dat hierbij hoort heet - zo leer je nog eens wat over de invoering van de vmbo ict-route. Geschreven door Jos de Kleijn en Carla van."— Transcript van de presentatie:

1 Colofon Het boek dat hierbij hoort heet - zo leer je nog eens wat over de invoering van de vmbo ict-route. Geschreven door Jos de Kleijn en Carla van den Brandt. Het maken van een overlevingsgids

2 [Gadgets] Een touwknoop als sleutelhanger

3 Schepen gebruiken veel touw.
Schepen maken veel gebruik van touw. Netten zitten aan het touw, het schip zelf wordt met touw afgemeerd, het zeil zit aan touw. Er zijn twee soorten touwknopen. De verbindingsknopen, een paalsteek bijvoorbeeld en de sierknopen, waarmee uiteinden worden vastgezet. Een allemanseindje of bootsmanknoop (Crown sinnet) en keesje of apenvuist Om deze laatste twee gaat het.

4 Wat wil het Katwijks museum?
Het Katwijks museum wil een nieuw gadget voor jaar klanten. Een sleutelhanger aan een mooie touwknoop is het idee. Jullie zijn een projectgroep die 8 sleutelhangers moeten produceren. Vier sleutelhanger aan een allemanseindje of bootmansknoop, en vier sleutelhanger aan een apenvuistje. Bij de 8 sleutelhangers is een toelichting geschreven voor de bezoekers van het museum. In de toelichting staat de wijze waarop de touwen geknoopt zijn en een hoofdstuk over de visserij in Katwijk rond Dat hoofdstuk over de visserij bestaat uit vier delen. De heenreis Het vissen op de Doggersbank De opslag van vis aan boord De verkoop van vis aan wal.

5 2 x4 sleutelhangers Het museum wil 8 sleutelhangers.
4 sleutelhangers met een touwknoop dat allemanseindje heet. 4 sleutelhangers met een touwknoop dat apenvuistje heet. (een simpelere knoop) Ook te gebruiken.

6 Een geschreven toelichting voor de bezoekers
   De toelichting bestaat uit 5 hoofdstukken. Een hoofdstuk over de manier waarop het touw geknoopt is En vier hoofdstukken over een reis van een vissersschip rond 1920 1. De heenreis   2. het vissen op de Doggersbank 3. de opslag van vis aan boord 4. de verkoop van vis aan wal. Hulp

7 Het vooronderzoek Maar eerst vooronderzoek.
Het Katwijks museum verwacht een onderzoeksverslag naar bestaande gadgets van bestaande bedrijven Het Katwijks museum verwacht een fotoverslag van het gebruik van touw aan boord.

8 Onderzoek naar bestaande gadgets
Het Katwijks museum verwacht een onderzoeksverslag naar het gebruik van gadgets bij vier verschillende bedrijven . In dit onderzoek komen de volgende onderwerpen: de belangrijkste producten van dat bedrijf, de soorten gadgets van de afgelopen jaren, het soort klanten van dat bedrijf.

9 Onderzoek naar de rol van touw aan boord van een schip ?
De opdrachtgever wenst een fotoverslag van het gebruik van touw aan boord van vissersschepen. Van twee soorten schepen (bomschepen en een visserskotter) worden foto’s en detailtekeningen vermeld. In de toelichting wordt de volgende onderwerpen uitgelegd: het gebruik van touw aan boord, soorten touw en de meest gebruikte knopen. Hulp

10 Hulp bij de opdrachten Plan van aanpak Voorbeeld boekje


Download ppt "Colofon Het boek dat hierbij hoort heet - zo leer je nog eens wat over de invoering van de vmbo ict-route. Geschreven door Jos de Kleijn en Carla van."

Verwante presentaties


Ads door Google