De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Praktijkschool de Rijn - projectauteur Jos de Kleijn Brandblussers De opdracht Veiligheid De situatie Hulp Stoffering en versiering Ontruimingsplan Vluchtroutes.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Praktijkschool de Rijn - projectauteur Jos de Kleijn Brandblussers De opdracht Veiligheid De situatie Hulp Stoffering en versiering Ontruimingsplan Vluchtroutes."— Transcript van de presentatie:

1 Praktijkschool de Rijn - projectauteur Jos de Kleijn Brandblussers De opdracht Veiligheid De situatie Hulp Stoffering en versiering Ontruimingsplan Vluchtroutes Achterop – de aanbevelingen De voorkant Veiligheid op school

2 Praktijkschool de Rijn - projectauteur Jos de Kleijn Brandblussers De opdracht Veiligheid De situatie Hulp Stoffering en versiering Ontruimingsplan Vluchtroutes Achterop – de aanbevelingen De voorkant Brand – liever niet De brand in een café in Volendam kostte aan 8 mensen het leven. 100 mensen raakten gewond. Nog steeds zijn veel mensen onder medische behandeling. Ook scholen lopen risico’s op veel gewonde leerlingen bij brand, als er niet voldaan is aan de brandveiligsheidsvoorschriften.

3 Praktijkschool de Rijn - projectauteur Jos de Kleijn Brandblussers De opdracht Veiligheid De situatie Hulp Stoffering en versiering Ontruimingsplan Vluchtroutes Achterop – de aanbevelingen De voorkant Wat wil de school? Mijnheer van, Efferink is de directeur van de praktijkschool. Hij wil een onderzoek naar de brandveiligheid op de praktijkschool. Het praktijkonderzoek naar de brandveiligheid bestaat uit 1.Een voorkant met daarop foto’s van branden en mensen die gewond zijn door een brand 2.Een foto-onderzoek over de aanwezigheid van brandblusmateriaal 3.Een foto-onderzoek over de vluchtroutes op de school, als er brand is 4.Een foto- onderzoek over de aanwezigheid van brandbaar materiaal op de school. 5.Een voorstel voor een ontruimingsplan 6.Aanbevelingen voor de directeur op de achterkant. 7. NB je doet de voorkant en achterkant en je mag er twee kiezen van de nummers 2,3,4,5. Voor elke opdracht is een aparte pagina.

4 Praktijkschool de Rijn - projectauteur Jos de Kleijn Brandblussers De opdracht Veiligheid De situatie Hulp Stoffering en versiering Ontruimingsplan Vluchtroutes Achterop – de aanbevelingen De voorkant De directeur wil op de voorkant een professionele fotocollage in Word. Op de fotocollage staan twee soorten foto’s • Foto’s van verschillende soorten branden • Foto’s van de consequenties van een brand voor mensen zelf. Bosbrand

5 Praktijkschool de Rijn - projectauteur Jos de Kleijn Brandblussers De opdracht Veiligheid De situatie Hulp Stoffering en versiering Ontruimingsplan Vluchtroutes Achterop – de aanbevelingen De voorkant Het checken van de kwaliteit van de brandblusapparaten De directeur wil een foto onderzoek hebben van de brandblusapparaten op de school. Het onderzoek gebeurt aan de hand van deze checklist.checklist Het onderzoek bestaat uit foto’s van alle brandblusapparaten op de hele school. Onder elke foto staan twee dingen beschreven: de plaats van het apparaat en jullie beoordeling: waarom goed of waarom slecht ?

6 Praktijkschool de Rijn - projectauteur Jos de Kleijn Brandblussers De opdracht Veiligheid De situatie Hulp Stoffering en versiering Ontruimingsplan Vluchtroutes Achterop – de aanbevelingen De voorkant Het checken van de vluchtroutes e.a. De directeur wil een foto- onderzoek van de uitgangen, vluchtroutes, nooduitgangen en bewegwijzering in het geval van brand. Het onderzoek gebeurt aan de hand van deze checklistchecklist Het onderzoek bestaat uit foto’s van alle uitgangen en nooduitgangen op de hele school. Onder elke foto staan twee dingen beschreven: de plaats van de uitgang en jullie beoordeling: waarom goed of waarom slecht ? In dit onderzoek staat ook een fotoverslag van de bewegwijzering ion de school in het geval van brand. Ook bij dit fotoverslag staat een toelichting met jullie eigen mening.

7 Praktijkschool de Rijn - projectauteur Jos de Kleijn Brandblussers De opdracht Veiligheid De situatie Hulp Stoffering en versiering Ontruimingsplan Vluchtroutes Achterop – de aanbevelingen De voorkant Onderzoek naar de brandbaarheid van stoffering, verzieringen op school en afval. De directeur wil een foto onderzoek hebben van de brandbaarheid van materialen op de school: de stoffering, de aanleiding van de school, de versieringen en het afval. Het onderzoek gebeurt aan de hand van deze checklist.checklist Het onderzoek bestaat uit foto’s van alle veel stofferingen, versieringen en plaats van afvalcontainers op de hele school. Onder elke foto staan twee dingen beschreven: de plaats van het materiaal en jullie beoordeling: waarom goed of waarom slecht ?

8 Praktijkschool de Rijn - projectauteur Jos de Kleijn Brandblussers De opdracht Veiligheid De situatie Hulp Stoffering en versiering Ontruimingsplan Vluchtroutes Achterop – de aanbevelingen De voorkant Maak een ontruimingsplan directeur wil een foto onderzoek hebben van het ontruimingsplan van de school Het onderzoek gebeurt aan de hand van deze checklist.checklist Het onderzoek bestaat uit foto’s van alle onderdelen van het ontruimingsplan. Onder elke foto staan twee dingen beschreven: jullie beoordeling: waarom goed of waarom slecht ? En indien nodig voorstellen om het te verbeteren.

9 Praktijkschool de Rijn - projectauteur Jos de Kleijn Brandblussers De opdracht Veiligheid De situatie Hulp Stoffering en versiering Ontruimingsplan Vluchtroutes Achterop – de aanbevelingen De voorkant De achterkant De directeur wil op de achterkant 5 aanbevelingen lezen over de verbetering van de brandveiligheid op de school. De aanbevelingen mogen ook in de vorm van foto’s of foto’s met een toelichting erbij geschreven. Van de voorkant en achterkant en twee onderzoeken maak je een mooie boekje.

10 Praktijkschool de Rijn - projectauteur Jos de Kleijn Brandblussers De opdracht Veiligheid De situatie Hulp Stoffering en versiering Ontruimingsplan Vluchtroutes Achterop – de aanbevelingen De voorkant Hulp bij de opdrachten 1.Plan van aanpakPlan van aanpak 2.PlanningsformulierPlanningsformulier 3.Voorbeeld boekjeVoorbeeld boekje


Download ppt "Praktijkschool de Rijn - projectauteur Jos de Kleijn Brandblussers De opdracht Veiligheid De situatie Hulp Stoffering en versiering Ontruimingsplan Vluchtroutes."

Verwante presentaties


Ads door Google