De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bossen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bossen."— Transcript van de presentatie:

1 Bossen

2 - Waarom word het bos gekapt?
Inhoud - Waarom word het bos gekapt? - Welke dieren leven in het bos? - Tropische bossen - wat is een bos eigenlijk? - Boswachters - EEN PAAR BOSSEN - organisaties voor bossen

3 Waarom word het bos gekapt?
- Voor papier - Voor kozijnen van ramen, -Voor meubels, -Voor een fikkie te stoken -Hutten -Huizen - En voor nog veel meer.

4 Welke dieren leven in het bos?
1 Eekhoorns, 2 Konijnen, 3 Vossen, 4 Beren (Niet in Nederland), 5 Vogels, 6 Muizen, 7 Reeën, 8 Egels.

5 Tropische bossen Er is ook een vereniging voor tropische bossen de; VBT ( Vereniging tropische bossen). De organisatie bestaat uit meer dan 250 professionals, die allemaal werkzaam zijn geweest voor de natuur bijvoorbeeld: beheer van een bos onderhouden of bescherming van de tropische bossen.

6 Wat is een bos eigenlijk?
Bos is een begroeiing die voornamelijk uit bomen met daarbij behorende ondergroei van planten en struiken. De kruidlaag is de laag planten tot 135 cm hoog en de struiklaag is die van 135 tot 800 cm hoog. Daarboven wordt van de bomenlaag gesproken. Een bos is officieel een bos als 63 % van de lucht bedekt is met boomtoppen.

7 Boswachters Er zijn boswachters met allemaal verschillende taken. Er zijn terreinmedewerkers; die houden zich met het beheer van het bos bezig. Er zijn ook nog toezichthouders; die kijken of er in het bos niets vernield wordt enz. er zijn nog opzichters, educatief boswachter enz. enz.

8 Een paar BOSSEN; HOLLANDSCHE BOSSEN DE BIESBOSCH HOGE VELUWE DE PEEL UTRECHTSE HEUVELRUG HET AMSTERDAMSE BOS ZWOLSCHE BOS HET HAAGSCHE BOS ENZ.

9 ORGANISATIES VOOR BOSSEN
- Bomenstichting - Stichting bomen - Wereld natuur fonds - stichting bronnen - unie van bosgroepen - landschappen - landschapsbeheer - natuurkaart - tropenbos

10 Door Rosalie & Nicolien!
Einde!


Download ppt "Bossen."

Verwante presentaties


Ads door Google