De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

‘De Klomp Draait Door’ Rosalie Blok Klas CE2C.

Verwante presentaties


Presentatie over: "‘De Klomp Draait Door’ Rosalie Blok Klas CE2C."— Transcript van de presentatie:

1 ‘De Klomp Draait Door’ Rosalie Blok Klas CE2C

2 Waarom naar de opnames? Naast dat het interessant is om bij te wonen, ben ik ook nog betrokken geweest bij poppodium De Klomp. Ik heb een aantal evenementen georganiseerd in De Klomp. Ik heb dus met een aantal mensen van De Klomp samengewerkt. Het leek mij erg interessant om de hele geschiedenis van dit poppodium te horen. Naast een goedlopend poppodium, hebben ze ook een festival : Klomppop. Met dezelfde mensen wordt dit jaarlijkse festival neergezet. Een hele prestatie. Hoe is het poppodium De Klomp gelukt om na veertig jaar nog steeds actief te zijn voor de jongeren en óók nog een festival te organiseren met alleen vrijwilligers?

3 ‘De Klomp Draait Door’ Ik zal beginnen met de opnames van ‘De Klomp Draait Door’. Er waren vier rondes van een uur waar je heen kon. In elke ronde werd tien jaar van De Klomp besproken. Ronde uur Ronde uur Ronde uur Ronde uur Ik ben naar de laatste drie rondes geweest. Voor mij was eigenlijk de eerste ronde het interessants, omdat ik in die jaren ook actief ben geweest voor De Klomp. Maar omdat je er een uur van te voren moest zijn, was het voor mij nogal vroeg op de zondag morgen.. Achteraf ben ik ook wel blij dat ik pas vanaf de tweede ronde gegaan ben. Het was een lange en vermoeiende dag.

4 De Opnames Het poppodium was helemaal ingericht als een echte studio. In het midden stond een grote tafel waar de gasten konden aanschuiven. Daar omheen stonden stoelen waar het publiek kon zitten. Voor de opnames legde de presentator, Bert van Leerdam, aan het publiek uit hoe de ronde in elkaar zat en wat we wel/niet mochten doen . Er stonden een hoop camera’s en achter in de zaal stond de apparatuur van het geluid en licht. Het bedrijf wat hier voor zorgde was Tjoonk. Ik heb ook een keer samengewerkt met dit bedrijf bij een evenement wat ik organiseerde. De opnames begonnen met drie liedjes van Zeeuwse artiesten die ook een relatie met De Klomp hebben gehad. De eerste ronde was Racoon aanwezig. De Tweede Ronde was dat Kees Schipper. De derde ronde de mannen van de JukeJoints. De vierde ronde Surrender.

5 De Opnames Na de opnames moesten de camera’s even van positie veranderen. Na ongeveer tien minuten begon dan de talkshow. Bij elke ronde zaten er vier gasten aan tafel die in de toebehorende jaartallen iets hebben betekend voor De Klomp. Tijdens de talkshow praatte ze over de vooruitgang van De Klomp en verhalen van de gasten over hun tijd in De Klomp.

6 De Klomp Draait Door Ik kan alles wel uitvoerig beschrijven maar het volgende filmpje laat zien hoe de opnames er aan toe gingen en laat een aantal vrijwilligers hun woord doen. (Ik ben zelf ook nog flink in beeld.) De link : ovezande-al-40-jaar-succes

7 Wat is er zo speciaal aan De Klomp?
Wat echt heel sterk naar voren kwam tijdens de rondes is het samenhorigheidsgevoel tussen alle vrijwilligers. De Klomp wordt gerund door vrijwel alleen maar vrijwilligers. Iedereen kijkt terug op heel veel plezier in de tijd dat ze actief waren voor De Klomp. Iedereen kan het met elkaar vinden, jong én oud. De oudere mensen geven hun kennis en ervaring over aan de jongere generatie Dat De Klomp een bijzondere organisatie is, dat kwam goed naar voren tijdens de opnames. De sfeer en samenhorigheid is heel bijzonder.

8 Conclusie? Dat vrijwilligers belangrijk zijn dat is eigenlijk al algemeen bekend. Maar in De Klomp is het heel speciaal om te zien hoe enthousiast iedereen daar is. Tijdens het Klomppop festival hebben ze zelfs te veel vrijwilligers! In De Klomp zijn de vrijwilligers de basis van het succes. Ze hebben veel bereikt door het enthousiasme en de goede werkhouding van iedereen. De vrijwilligers van veertig jaar geleden hadden toen nooit durven dromen dat De Klomp tot zo’n bruisend poppodium zouden groeien. Veertig jaar geleden zaten ze maar met vier personen. Iemand toen heeft gedacht, we moeten verjongen. Dit is een goede beslissing geweest. Ze haalde er jongeren bij en dit gaat nog steeds zo. Het steeds op nieuw aantrekken van jongeren die zich kunnen aansluiten bij de organisatie en het stokje van de ouderen kunnen overnemen wanneer nodig.

9 Conclusie? Wat dus belangrijk is voor een organisatie: hou het leuk, hou het aantrekkelijk, betrek je omgeving bij wat je doet, breng jongeren in contact met je organisatie en deel je ervaringen en verhalen. Je vrijwilligers zijn de fundament van je succes!


Download ppt "‘De Klomp Draait Door’ Rosalie Blok Klas CE2C."

Verwante presentaties


Ads door Google