De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het Milieu De globalisering van de natuur. Vervuiling “De evolutie van de mens is de ondergang van de natuur…” Luchtvervuiling Waterverontreiniging Bodempollutie.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het Milieu De globalisering van de natuur. Vervuiling “De evolutie van de mens is de ondergang van de natuur…” Luchtvervuiling Waterverontreiniging Bodempollutie."— Transcript van de presentatie:

1 Het Milieu De globalisering van de natuur

2 Vervuiling “De evolutie van de mens is de ondergang van de natuur…” Luchtvervuiling Waterverontreiniging Bodempollutie

3 Luchtvervuiling Natuurlijke bronnen zijn: Vulkanen Stof, bijvoorbeeld bij stofstormen in droge gebieden Gassen, zoals methaan van natuurlijke oorsprong, bijvoorbeeld uit het darmstelsel van vee. Rook van bosbranden. Bronnen van menselijke oorsprong zijn: Stof en chemicaliën van de landbouw. Allerlei industrie, waaronder ook elektriciteitscentrales en verbrandingsovens. Het verkeer door de verbrandingsmotoren, remmen- en bandenslijtage.

4 Waterverontreiniging Verschillende klassen: Ziekteverwekkers, bacteriën, virussen, … Zuurstofverbruikende verontreinigingen. Anorganische vervuilingen die in water oplosbaar zijn = Ph-veranderingen (zuren, zouten en metalen) Afzetting, slib en radio-actief afval.

5 Bodempollutie Vervuilde stoffen in de bodem: Vluchtige koolwaterstoffen Minerale olie, bijvoorbeeld benzine, diesel Zware metalen, zoals lood, cadmium, zink, kwik, chroom, koper en arseen Dioxinen en bestrijdingsmiddelen Asbest


Download ppt "Het Milieu De globalisering van de natuur. Vervuiling “De evolutie van de mens is de ondergang van de natuur…” Luchtvervuiling Waterverontreiniging Bodempollutie."

Verwante presentaties


Ads door Google