De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gewoon als het kan, buitengewoon kan ook!

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gewoon als het kan, buitengewoon kan ook!"— Transcript van de presentatie:

1 Gewoon als het kan, buitengewoon kan ook!
‘Zonneburcht Waregem’ Buitengewoon onderwijs: onderwijs aangepast aan de mogelijkheden en beperkingen van de kinderen.

2 In het centrum van Waregem
220 leerlingen – type 1 en 8

3 Directie: Krist Vynckier
Schoolsportgangmaker: Hilde van Wonterghem ASV LO’ers: Hilde van Wonterghem Hannelore Decru

4 De school beschikt over 2 sportzalen.
Leerlingen krijgen 2 uur L.O. en 2 zwembeurten per week.

5 Leerlingen zinvolle activiteiten aanbieden ter preventie van ruzie.
Het motto: alle leerlingen actief aan bod laten komen tijdens vrije momenten (de speeltijd en middagpauze). Leerlingen zinvolle activiteiten aanbieden ter preventie van ruzie.

6 Hiervoor beschikt de school, met relatief kleine oppervlakte, over 5 locaties waar de leerlingen kunnen vertoeven: optimaal benutten van elke ruimte op elk vrij moment.

7 Op de speelplaats wordt elke ruimte optimaal benut: speelhuisje, ballenzone, rustige hoek.

8 De speelplaats met zijn speelhuisje
waar leerlingen, met stempel op de hand, materiaal kunnen ontlenen: hoepels, springtouwen,damspel, loopklossen, grote tol, blokken, stoepkrijt,… Twee leerlingen zijn verantwoordelijk voor het ontlenen.

9 en een ballenvanger waar met de bal kan gespeeld worden.
De speelplaats met de ballenzone en een ballenvanger waar met de bal kan gespeeld worden.

10 De speelplaats met rustige hoek
en zitbanken bij de vogelkooi en het konijnenhok, voor wie zich eventjes wil terugtrekken.

11 Muziek… op vrijdag 1 klas zorgt voor de CD’s andere klas is DJ……
Dinsdag = wieltjesdag Waarop een klas op de speelplaats rolschaatsen, step,… mag meebrengen. Muziek… op vrijdag 1 klas zorgt voor de CD’s andere klas is DJ……

12 De groene ridders staan in voor praktische zaken:
Verzorging van vogels, kippen, planten, … Netheid van de speelplaats; Afval klaarzetten voor ophaling.

13 Op ‘t Zonneplein (op wandelafstand van de schoolinfrastructuur) staat een speeltuig om te klimmen, te klauteren, te glijden,…. een zandbak en veel losse autobanden.

14 Voetbalveld Extra bewegings-/sportkansen worden ook gecreëerd op het voetbalveld, dat op wandelafstand van de schoolinfrastructuur, ligt. Het voetbalveld en ‘t Zonneplein worden ter beschikking gesteld via de samenwerking met : . het VTI Waregem de ouderraad van Zonneburcht . Sint-Bacchus Waregem

15 Alles wordt nadien netjes opgeborgen in de speelkasten.
In de speelzaal mogen de jongste leerlingen over de middag spelen met puzzels, ballen, loopklossen, touwen,… Alles wordt nadien netjes opgeborgen in de speelkasten.

16 De turnzaal Leerlingen kunnen zich lid maken bij DE SPORTCLUB van de school: Uitgangssituatie: 100 leerlingen willen sporten over de middag 1 turnzaal met capaciteit van 10 tot 14 leerlingen

17 Alle leerlingen duiden hun voorkeurssporten aan (minimum 3 sporten)
Bij begin van het schooljaar krijgen de leerlingen een brief met daarop 10 sporten. Alle leerlingen duiden hun voorkeurssporten aan (minimum 3 sporten)

18 n Alle gegevens worden in accesprogramma ingegeven
n Alle gegevens worden in accesprogramma ingegeven. n Op basis daarvan worden de meeste geliefde sporten georganiseerd. n Per week: 4 middagsporten, week nadien 4 andere sporten. n Zo kunnen de leerlingen om de 14 dagen op de middag sporten. n Na krokusvakantie is de 2° periode voor de 2° sportkeuze.

19 Met een simpele druk op een knop berekent de computer dus welke leerling welke sport tijdens de middag zal uitoefenen. Zo worden tijdens de middag volgende sportactiviteiten georganiseerd: voetbal, basketbal, netbal, judo, atletiek, tennis, turnen, ropeskipping, circus, en badminton.

20 Leden van de sportclub kunnen ook deelnemen aan woensdagnamiddag-activiteiten van SVS, Nasso-miva, sportdienst Waregem. Afsluiter einde schooljaar: verkiezing van sportman en sportvrouw van het jaar met medailles en een namiddag paardrijden in Bloso.

21 Alle acties eerder vernoemd zijn onderdeel van een totaalbeleid rond gezondheid. Enkele andere acties i.v.m. voeding en beweging: Projecten tijdens de lessen: ‘Gek op gezond’,’Tutti Frutti’, ‘Smakelijk en gezond’, ‘Voor elke hap een stap’; Fruit en melkproducten als dessert, gezond tussendoortje op de speelplaats; Gezonde maaltijden , soep op school; Waterfonteintje op de speelplaats, in toiletten, in sportzaal ,waterflesje op de bank; Aandacht voor zit- schrijf- en penhouding in de klas; Rugscholing voor oudste leerlingen.

22 Met dank aan directie en schoolteam.
Meer info over het project:


Download ppt "Gewoon als het kan, buitengewoon kan ook!"

Verwante presentaties


Ads door Google