De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bij wijze van epiloog … Leo Lenssen 26 november 2008.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bij wijze van epiloog … Leo Lenssen 26 november 2008."— Transcript van de presentatie:

1 Bij wijze van epiloog … Leo Lenssen 26 november 2008

2 Is het glas half vol of half leeg of nieuwe wijn in oude zakken?

3 de meest opmerkelijke uitspraak het strategisch grootste vraagstuk een fundamenteel nieuw inzicht een inzichtgevend perspectief

4 What’s hap pe ning ?

5 Het nieuwe huiswerk?

6 De digitale snelweg zal 21 ste eeuw even dramatisch hervormen als boekdrukkunst de Middeleeuwen deed en de ontdekking van het elektrische licht de 19 e eeuw.

7 Begin 1900 werkten 85 % van arbeidzame bevolking in de landbouw en veeteelt. Nu minder dan 3%. In komende 10 jaar zal 90 % van witte-boordenbanen verdwijnen of onherkenbaar veranderen. In 2020 zal 60% van de banen te vinden zijn in sectoren die nu nog niet bestaan. Dit vraagt om andere organisaties en werknemers met andere competenties.

8 Competenties 2007 volgens werkgevers

9 Customizing

10 Het kind laat in zijn onderzoeksdrift door horen, tasten, proeven, zien en ruiken de kennis van zijn leefwereld ontluiken, die zo in zijn geheugen wordt gegrift. Als hij alleen dat laatste moet gebruiken wanneer op school de wereld wordt geschift in losse vakken, voorgekauwd op schrift, begint hier de vervreemding op te duiken De leerling komt in twee werkelijkheden, maar de zintuiglijke wordt afgesneden, want jaartallen zijn een beslissend feit. Het schoolsysteem treft de beschuldiging dat tafels van vermenigvuldiging meer tellen dan de creativiteit. Jan Kal

11 ‘Alles wat flexibel en beweeglijk is, zal groeien.’ De leer van Lao-tse: Tao-teh-king (Het boek over hoe de dingen werken en gebeuren.) ‘Variëteit en aanpassingsvermogen zijn cruciaal voor de duurzaamheid van organismen.’ Cybernetica: De leer van dynamische systemen in een complexe omgeving. Tao: treindienst aantastende onregelmatigheid. (NS oude stijl?) (Alles wat het voorspoedig verloop van de dienstregeling hindert. Zoals boomblaadjes en bijv. treinreizigers.)

12 Meer handen aan het bed bevorder je door het gebruik van robots. Bereiden we de leerlingen voor op hun toekomst of op ons verleden?


Download ppt "Bij wijze van epiloog … Leo Lenssen 26 november 2008."

Verwante presentaties


Ads door Google