De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Dit schooljaarMijn klas Derde leerjaar eerste leerjaar Dit ben ik.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Dit schooljaarMijn klas Derde leerjaar eerste leerjaar Dit ben ik."— Transcript van de presentatie:

1 Dit schooljaarMijn klas Derde leerjaar eerste leerjaar Dit ben ik

2 Hallo, ik ben juf Myriam. Sinds 1985 sta ik voor de klas. In die 27 jaar lesgeven heb ik heel wat ervaring opgedaan in zowat alle leerjaren. Ik doe het nog steeds met heel veel plezier ! Ik wil graag meegaan met mijn tijd. Dit doe ik door me bij te scholen en interesse te tonen voor de dingen van deze tijd. Zo ging ik vorig jaar de uitdaging aan om met een digitaal bord te werken. Ik heb er nog geen minuut spijt van !

3 Enkele sfeerbeelden … … nu nog wat leeg. Maar daar zal vlug verandering in komen !!

4 Dit schooljaar… … is een beetje speciaal ! Ik ben klastitularis van het derde leerjaar B. Dit wil zeggen dat ik verantwoordelijk ben voor de rapporten, het meegeven van brieven, het ophalen van centjes,… Alle lessen zullen door mij gegeven worden, met uitzondering van rekenen en taal. (deze lessen zullen door juf Chris gegeven worden) De kinderen van het eerste leerjaar zullen bij mij in de klas zitten voor rekenen en taal.

5

6 Nog even geduld en dan leert je kapoen lezen. We doen dit niet alleen. Hup, de kangoeroe, gaat ons hierbij helpen. Eerst leren we lettertjes. Met die lettertjes maken we woorden en met die woorden bouwen we zinnen. Zo kunnen we na een paar weken al een heus verhaaltje lezen !

7 Elke letter die we leren lezen leren we ook schrijven. Bij elke letter hoort een verhaaltje, om de schrijfwijze gemakkelijk te kunnen memoriseren. Even proberen : de letter k. Schuin naar boven, lange lus, recht naar beneden, op het lijntje terug, een hoofdje, een stoeltje en een wandel- stokje.

8 Eerst leren we tellen tot 5, tot 10 en dan tot 20. We gaan die getallen leren optellen en aftrekken. Daarbij leren we Gust kennen, de parkingwachter. We gaan dit jaar ook wegen en meten. En we leren de klok lezen. We gaan natuurlijk ook leren rekenen !

9

10 We praten en leren over thema’s die kinderen aanspreken. Hierbij moeten alle zintuigen aan bod komen. Wereld - Oriëntatie Een voorbeeld : thema : in het bos daar… “bos” kan je : ruiken zien voelen horen proeven

11 We volgen een heel jaar lang de actualiteit. sport buitenland weer binnenland …

12 samen gelijk vrienden helpen eerlijk Met Jezus als voorbeeld

13 En natuurlijk worden de jarigen gevierd !!!

14


Download ppt "Dit schooljaarMijn klas Derde leerjaar eerste leerjaar Dit ben ik."

Verwante presentaties


Ads door Google