De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Leven in vrijheid Vrijheid heeft te maken met: in je element zijn… Als mens ben je vrij als je leeft in het ‘element’ waar jij voor gemaakt en bedoeld.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Leven in vrijheid Vrijheid heeft te maken met: in je element zijn… Als mens ben je vrij als je leeft in het ‘element’ waar jij voor gemaakt en bedoeld."— Transcript van de presentatie:

1

2 Leven in vrijheid Vrijheid heeft te maken met: in je element zijn… Als mens ben je vrij als je leeft in het ‘element’ waar jij voor gemaakt en bedoeld bent

3 Je bent geroepen om vrij te zijn Gal. 5, 1: ‘Christus heeft ons bevrijd, opdat wij in vrijheid zouden leven…’ Bevrijd dus, maar waarvan?

4 Je bent geroepen om vrij te zijn verlossing/geluk God mens mens ik moet het zelf doen genade – Jezus doet het voor mij

5 Je bent geroepen om vrij te zijn Gal. 5, 1: ‘Houd dus stand en laat u niet opnieuw een slavenjuk opleggen’ – blijf staan in de vrijheid die Jezus geeft!

6 Misbruik je vrijheid niet Maakt het nog wel uit hoe ik leef?

7 Misbruik je vrijheid niet De ‘dieven’ van genade: Wetticisme (het gaat om wat ik doe, om regels en wetten) Wetteloosheid (ik mag doen wat ik wil, het maakt niet uit hoe ik leef)

8 Misbruik je vrijheid niet Gal. 5, 13: Misbruik je vrijheid niet als ‘uitvalsbasis’ of ‘bruggenhoofd’ voor het vlees = om je eigen verlangens te bevredigen Gal. 5, 19-21: jezelf uitleven leidt tot chaos en ongeluk

9 Maar laat je leiden door de Geest Dien elkaar in liefde – het ‘element’ waarvoor God je heeft gemaakt Er is dankzij Jezus nog maar één manier van leven echt goed mogelijk en zinvol: laat je leiden door Gods Geest

10 Maar laat je leiden door de Geest De tegenstelling waar alles op vast zit: vlees of Geest? Jezelf uitleven óf leven in de Geest van Jezus, en dus elkaar in liefde dienen Gal. 5, 22: De vrucht van de Geest – het leven in je ‘element’, in vrijheid en geluk!

11 En volg de richting die de Geest wijst ‘Dus nu moet ik de vrucht van de Geest laten zien in mijn leven?’ Nee, want dan toch weer een wet!

12 En volg de richting die de Geest wijst De vrucht die de Geest laat groeien als jij Christus gaat toebehoren


Download ppt "Leven in vrijheid Vrijheid heeft te maken met: in je element zijn… Als mens ben je vrij als je leeft in het ‘element’ waar jij voor gemaakt en bedoeld."

Verwante presentaties


Ads door Google