De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hoe burgers betrekken bij de fenomeenbestrijding Debatnamiddag CPS Debat.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hoe burgers betrekken bij de fenomeenbestrijding Debatnamiddag CPS Debat."— Transcript van de presentatie:

1 Hoe burgers betrekken bij de fenomeenbestrijding Debatnamiddag CPS Debat

2 Stellingen Burgers betrekken bij fenomeenbestrijding moet ingebed zijn in een beleid waarbij (alle!) burgers – cfr. de theorie van de community policing - ook betrokken worden bij de totstandkoming van het veiligheidsbeleid in het algemeen. En dat is meer dan een controle- en aangeeffunctie.

3 Stelling Het stimuleren van burgerparticipatie bij fenomeenbestrijding moet gepaard gaan met initiatieven die, met ondersteuning van de bestuurlijke overheid en de politie, op de eerste plaats gericht zijn op het vergroten van sociale cohesie binnen de wijken. Anders dreigt het te leiden tot het vergroten van de stigmatisering en de tegenstellingen onder de bewoners van wijken.

4 Stelling De samenwerking burgers/politie moet tweerichtingsverkeer zijn, ook wat betreft de communicatie. Dit vereist een wederzijds engagement.

5 Stelling Een grotere meldingsbereidheid bij de burger kan leiden tot organisatorische moeilijkheden (hoe omgaan met al deze meldingen), capaciteitsproblemen, overpolicing en underpolicing…enz.


Download ppt "Hoe burgers betrekken bij de fenomeenbestrijding Debatnamiddag CPS Debat."

Verwante presentaties


Ads door Google