De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vrijdag 19 september 2014 Zichtbare Zorg indicatoren Gegevens vanuit de kankerregistratie.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vrijdag 19 september 2014 Zichtbare Zorg indicatoren Gegevens vanuit de kankerregistratie."— Transcript van de presentatie:

1 vrijdag 19 september 2014 Zichtbare Zorg indicatoren Gegevens vanuit de kankerregistratie

2 Relatie NKR - Zichtbare Zorg Regelmatig overleg inzake voortgang project met de werkgroep Indicatoren Bij het opstellen van de indicatoren en de registratiegidsen wordt een medewerker/epidemioloog van de kankerregistratie betrokken Relatie leggen met richtlijn ontwikkeling en evaluatie Vanuit de werkgroep output wordt aangegeven welke gegevens geleverd kunnen worden over welke periode: dit wordt in de WG indicatoren kortgesloten

3 Mogelijk aan te leveren gegevens Periode 01-07-2007 t/m 31-06-2008 voor 2009 Mammaindicatoren Aanleveren van de noemer (4 indicatoren) Bestanden zodat teller (door ziekenhuis aangeleverd) en noemer bij elkaar passen 2 indicatoren volledig aan te leveren Blaasindicatoren Worden van alle patiënten met invasief blaascarcinoom mortaliteitsgegevens opgevraagd bij het regionale integrale kankercentrum? Ja/Nee

4 Gesprek met een mammacare verpleegkundige Percentage patiënten met de diagnose mammacarcinoom dat preoperatief een gesprek heeft gehad met een mammacare-verpleegkundige. Kankerregistratie: Totaal aantal patiënten met een primaire operatie voor een mammacarcinoom. Bestand beschikbaar vanuit de kankerregistratie met recordnummers aanleveren aan ziekenhuis. Maligne mammatumor cytologisch of histologisch bevestigd en waarvan PA uitslag is. Incident mammacarcinoom (dus niet recidief of metastase).

5 Patienten met mammacarcinoom besproken in het MDO voor aanvang van de behandeling Percentage patiënten met een mammacarcinoom dat voor aanvang van enige behandeling is besproken in het multidisciplinair overleg. Kankerregistratie: Totaal aantal patiënten gediagnostiseerd met een mammacarcinoom. Bestand beschikbaar vanuit de kankerregistratie met recordnummers aanleveren aan ziekenhuis.

6 Percentage patienten dat binnen 4 weken na de definitieve PA uitslag geopereerd is Percentage patiënten dat binnen 4 weken na de definitieve PA-uitslag (van cytologisch punctaat dan wel histologisch dikke naaldbiopt) geopereerd zijn. Kankerregistratie: Aantal patiënten met nieuw gediagnosticeerd mammacarcinoom dat  4 weken na de PA-uitslag geopereerd is. Totaal aantal patiënten met een primaire operatie voor een mammacarcinoom.

7 Irradicaliteit na eerste tumorexcisie bij borstsparende behandeling Percentage patiënten met irradicaliteit na eerste (borstsparende) excisie van een primair mammacarcinoom Kankerregistratie: Totaal aantal patiënten dat een eerste borstsparende excisie van een primair mammacarcinoom heeft ondergaan. Bestand beschikbaar vanuit de kankerregistratie met recordnummers aanleveren aan ziekenhuis.

8 Aantal lokale recidieven binnen 5 jaar na borstsparende en ablatieve therapie Percentage lokale recidieven binnen 5 jaar na borstsparende chirurgie. Percentage lokale recidieven binnen 5 jaar na ablatieve chirurgie. Kankerregistratie:diagnosejaar 2003! Aantal patiënten met lokaal recidief binnen 5 jaar na borstsparende/ablatieve therapie. Primair behandeld in het eigen centrum Totaal aantal patiënten dat borstsparende/ablatieve chirurgie heeft ondergaan, primair behandeld in eigen centrum

9 Patienten postoperattief besproken in het MDO Percentage patiënten met een mammacarcinoom dat gedocumenteerd postoperatief besproken is in het multidisciplinair overleg Kankerregistratie: Totaal aantal patiënten gediagnostiseerd met een mammacarcinoom. Bestand beschikbaar vanuit de kankerregistratie met recordnummers aanleveren aan ziekenhuis.

10 Aanleveren gegevens Ziekenhuizen kunnen het aanvragen (staat in registartiegids: contactpersoon IKC) Pro-actief: IKC kan actief de kwaliteitsmedewerkers/oncologiecommissies benaderen om aan te geven dat de gegevens vanuit de kankerregistratie geleverd kunnen worden


Download ppt "Vrijdag 19 september 2014 Zichtbare Zorg indicatoren Gegevens vanuit de kankerregistratie."

Verwante presentaties


Ads door Google