De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Competitieve remuneratie in de social profit Koen Van De Cruys - Gedelegeerd bestuurder BW Leuven Dirk Wijns - Director Legal en Compensation & Benefits.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Competitieve remuneratie in de social profit Koen Van De Cruys - Gedelegeerd bestuurder BW Leuven Dirk Wijns - Director Legal en Compensation & Benefits."— Transcript van de presentatie:

1 Competitieve remuneratie in de social profit Koen Van De Cruys - Gedelegeerd bestuurder BW Leuven Dirk Wijns - Director Legal en Compensation & Benefits Acerta

2 Vijf vragen voor Koen Van De Cruys 1.Heeft een BW de ruimte om een eigen verloningsbeleid te voeren? 2.BW Leuven is een belangrijke werkgever: hoe stellen vakbonden zich in deze context op als het gaat over loonvorming? 3.Loon als motivator in een BW? 4.Schaarste aan talent: ook in de social profit? 5.Vergoedingen aan leden van de Raad van Bestuur. Nodig of niet?

3 Competitieve remuneratie in de social profit Hoe op een transparante wijze het remuneratiebeleid en de sociale voordelen duiden en verantwoorden ?

4 Inleiding Vlag “social profit” dekt vele ladingen Sector “beschutte werkplaatsen” wordt sterk bepaald door economische context Invloed op arbeidsmarkt en remuneratie Competitie in én buiten de socialprofit Oplossingen ? Licht provocerende stellingen ter discussie

5 Stelling 1 Vaststelling De vakbonden betonen steeds meer interesse voor de social profit sectoren en passen de overlegstructuren van de profit toe. De overheid werkt met opgelegde en strakke loonbarema’s. Stelling Competitieve remuneratie is in deze omstandigheden niet mogelijk én niet wenselijk.

6 Stelling 2 Vaststelling De arbeidsmarkt wordt (opnieuw) steeds krapper op zulke wijze dat competitie op vlak van remuneratie met de profit een zeer ongelijke strijd is die bij voorbaat verloren is. Stelling De social profit moet zich focussen op haar “zachte” waarden en daaruit haar competitieve remuneratie puren.

7 Stelling 3 Vaststelling De instellingen, voorzieningen en bedrijven in de social profit maken een proces door van schaalvergroting en professionalisering, zowel vanuit efficiëntiestandpunt als vanuit competitief standpunt. Stelling D e leden van de Raden van Bestuur blijven best onbezoldigde en enthousiaste vrijwilligers met een niet competitieve remuneratie.

8 Conclusie Competitieve remuneratie (in de ruimste zin) is absoluut noodzakelijk om de social profit sectoren te professionaliseren. De social profit zal op dat vlak in meerdere of mindere mate de methodologie van de profit (moeten) overnemen Het goede nieuws is: onze doelstellingen blijven radicaal verschillend van de profit !


Download ppt "Competitieve remuneratie in de social profit Koen Van De Cruys - Gedelegeerd bestuurder BW Leuven Dirk Wijns - Director Legal en Compensation & Benefits."

Verwante presentaties


Ads door Google