De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Toekomst van het volleybal in NL

Verwante presentaties


Presentatie over: "Toekomst van het volleybal in NL"— Transcript van de presentatie:

1 Toekomst van het volleybal in NL

2 Stelling 1; sekse Man-Vrouw verhouding in NL: 1-3
In Europa gemiddeld 1-4 (CEV) Jongens-Meisjes verhouding in NL (CMV): 1-6 In Europa gemiddeld 1-8 (CEV) Indoor volleybal wordt een vrouwensport, de mannen competitie faseren we uit

3 Stelling 2; speelvormen
Aantal indoor volleyballers daalt licht In 2011 met 0,5% (Mullier) Aantal beachvolleyballers in NL stijgt snel In 2011 met 5% (Nevobo) In 2016 biedt de meerderheid van de clubs zowel zaal- als beachvolleybal aan.

4 Stelling 3; accomodatie
Sporten met eigen accomodaties groeien snel Golf, hockey, voetbal, korfbal (NOC*NSF) Sporten zonder eigen accomodatie kampen met ledendaling Handbal, basketbal, badminton, volleybal (NOC*NSF) In 2016 exploiteert een derde van de volleybalclubs een eigen accommodatie (zaal en/of beach) al dan niet in samenwerking met andere sporten.

5 Stelling 4: competitievormen
De sportconsument wil flexibel kunnen sporten (sportknowhow) Het individueel beleven staat centraal (sportknowhow) Zelfgeorganiseerde groepssport sterk in opkomst (sportnext) De tradionele competitie heeft zijn beste tijd gehad, spelen in toernooien is de nieuwe vorm van sporten.

6 Stelling 5: Spel of sport
Deregulering veel gehoord verzoek vanuit aangesloten verenigingen en leden (Nevobo) Weghalen van stoplichten en verkeersborden op verkeersplein leidde tot beduidend minder ongevallen (Beleidsimpuls) In 2016 wordt met uitzondering van de eredivisie zonder scheidsrechters gespeeld.

7 Stelling 6: verenigingen
De eisen die gesteld worden aan de sportvereniging nemen toe (NOC*NSF) Fiscaal Veiligheid Bestuurlijk De laatste weken wordt op dit forum een verhit debat gevoerd over de wenselijkheid van professionalisering in de verenigingssport. Een discussie waarin uitgesproken aanhangers van innovatie en marketing lijnrecht lijken te staan tegenover de conserveerders van het verenigingserfgoed (sportknowhow) In 2016 werkt meer dan de helft van de volleybalverenigingen met betaald kader

8 Stelling 7: lidmaatschap
Tradioneel lidmaatschap heeft zijn beste tijd gehad (Boer&Croon) Sportparticipatie in plaats van ledenaantallen worden de leidende parameter in de verdeling van middelen (NOCNSF) Vrijblijvend kunnen komen trainen of spelen wint aan terrein ten opzichte van het tradionele lidmaatschap.

9 Stelling 8: assortiment
Breed sportaanbod zorgt voor sterke ledengroei (KNHB, KNKB) Hardloopgroepjes, jeu de boules baan vanuit de vereniging Lokale samenwerking tussen sporten vereiste om in aanmerking te komen voor nieuwe subsidiegelden (VWS) De volleybalvereniging moet zich positioneren als sportaanbieder in plaats van volleybalvereniging.

10 integratie, samenwerking en onderling begrip te vergroten.
Stelling 9: DNA Volleybal de meest gezellige, veilige, en sportiefste sport (Mullier) Volleybal; de ultieme teamsport, instrument om sociale vaardigheden te ontwikkelen (Nevobo) Volleybal dient zich te profileren als maatschappelijk instrument teneinde integratie, samenwerking en onderling begrip te vergroten.

11 Toekomst van het volleybal in NL


Download ppt "Toekomst van het volleybal in NL"

Verwante presentaties


Ads door Google