De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

NAJAARSZENDINGS- COLLECTE November 2009 DOORBREEK DE STILTE.

Verwante presentaties


Presentatie over: "NAJAARSZENDINGS- COLLECTE November 2009 DOORBREEK DE STILTE."— Transcript van de presentatie:

1 NAJAARSZENDINGS- COLLECTE November 2009 DOORBREEK DE STILTE

2 Tamar, één van de dochters van koning David, werd misbruikt door haar eigen broer. Tamar durfde daartegen te protesteren (2 Samuel 13). Met het bijbelverhaal over Tamar brengt het Ujamaa Centrum in Zuid-Afrika het gesprek op gang over huiselijk en seksueel geweld. CAMPAGNE TEGEN HUISELIJK GEWELD IN ZUID-AFRIKA

3 In de Zuid-Afrikaanse cultuur heeft de vrouw meestal een ondergeschikte positie. Veel vrouwen lijden in hun huwelijk onder seksueel misbruik en geweld. Onbeschermde seksuele gemeenschap durven deze vrouwen niet te weigeren. Meer dan 40% van de bevolking in deze regio heeft hiv/aids. DE TAMARCAMPAGNE IS NODIG De vrouwen zwijgen; uit angst voor nog meer geweld, verkrachting en discriminatie.

4 STILTE DOORBREKEN Dankzij bijbelstudies durven vrouwen over hun eigen situatie te praten. Ze worden bewust van de relatie tussen hiv/aids en vrouwenmishandeling. Ze verwerken hun gevoelens op creatieve manieren, bijvoorbeeld via drama. Na de bijbelstudie bespreken de vrouwen welke stappen ze kunnen zetten. De campagne richt zich ook op mannen, zodat zij hun rol in situaties van huiselijk geweld herkennen en aanpakken.

5 De ondergeschikte positie van vrouwen in deze cultuur is door kerken vaak bevestigd. Daarom juist is voor kerken een belangrijke rol weggelegd. 1. De campagne stimuleert dat kerken zich uitspreken tegen verkrachting. 2. Predikanten worden toegerust om aandacht te geven aan seksueel misbruik. ROL VAN DE KERKEN Bijdragen aan een veiliger situatie voor vrouwen.

6 Nokuthula van het Ujamaa Centrum werkt met lotgenotengroepen van hiv- positieven. Ze spreekt uit eigen ervaring en dat helpt mensen over de drempel. Nokuthula en haar zoontje zijn allebei besmet met het virus. “Mijn verhaal lijkt op het verhaal van veel vrouwen. En ik heb niets te verbergen.” NIETS TE VERBERGEN

7 Wij bevelen deze collecte voor het zendingsprogramma van harte bij u aan! Dankzij de Tamarcampagne wordt de stilte doorbroken en neemt het geweld in huwelijken af. Het Ujamaa Centrum wil de campagne graag uitbreiden. Helpt u mee om dat mogelijk te maken? BEDANKT!


Download ppt "NAJAARSZENDINGS- COLLECTE November 2009 DOORBREEK DE STILTE."

Verwante presentaties


Ads door Google