De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Instroomramer HBO. Wat is de instroomramer ? Raming programma, ontwikkeld door de HBO-raad en op contractbasis te leveren aan de hogescholen. Gebruikte.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Instroomramer HBO. Wat is de instroomramer ? Raming programma, ontwikkeld door de HBO-raad en op contractbasis te leveren aan de hogescholen. Gebruikte."— Transcript van de presentatie:

1 Instroomramer HBO

2 Wat is de instroomramer ? Raming programma, ontwikkeld door de HBO-raad en op contractbasis te leveren aan de hogescholen. Gebruikte bronbestanden: –Bevolkingsraming PRIMOS –Gediplomeerden VO –Onderwijsmatrix OCW

3 PRIMOS PRognose-, Informatie-, en MOnitoring Systeem. De PRIMOS-prognose is een raming van de toekomstige ontwikkelingen op het gebied van bevolking, huishoudens en kwantitatieve woningbehoefte uitgegeven door het Ruimtelijk Planbureau Bevolkingsprognose per leeftijdsgroep, geslacht en nodaalgebied. http://www.ruimtelijkplanbureau.nl/kennisportaal/default.aspx?id=2

4 Gediplomeerden VO Leveringen van het CFI per nodaalgebied, geslacht en gediplomeerden

5 Onderwijsmatrix OCW Uitgave van het CFI waarin de stromen studenten worden weergegeven. Aan de hand van deze uitgave worden landelijke overgangscoëfficiënten berekend.

6 Instroomramer Bestaat sinds 1998 Wordt gebruikt door 15-20 hogescholen Handzaam programma om gemakkelijk selecties te maken. Onderbouwing voor de hogeschool begroting.

7

8

9

10 Afzetten tegen realisatie

11 Validatie instroomramer

12 Bevolking

13 Deelname hbo volgens RR Overgangscoëfficiënten laten een dalende trend zien voor VWO Deelname HAVO studenten in het hbo neemt toe. Deelname MBO studenten stijgt licht

14 Afsluiting en vragen Henk Bönhke


Download ppt "Instroomramer HBO. Wat is de instroomramer ? Raming programma, ontwikkeld door de HBO-raad en op contractbasis te leveren aan de hogescholen. Gebruikte."

Verwante presentaties


Ads door Google