De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Yom Kippur is één van de meest bekende Joodse gedenkdagen. Het is een dag, waarop men zich bezint over zichzelf, over zijn leven met zijn naaste en over.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Yom Kippur is één van de meest bekende Joodse gedenkdagen. Het is een dag, waarop men zich bezint over zichzelf, over zijn leven met zijn naaste en over."— Transcript van de presentatie:

1

2 Yom Kippur is één van de meest bekende Joodse gedenkdagen. Het is een dag, waarop men zich bezint over zichzelf, over zijn leven met zijn naaste en over de relatie met G'D.. Yom Kippur

3 Yom Kippur betekend letterlijk “Dag van bedekkingen” Om opperste concentratie te bereiken onthoudt men zich die dag aan eten en drinken.

4 Één van de belangrijke gebeurtenissen in de geschiedenis was de Yom Kippuroorlog, ook bekend als de Oktoberoorlog of de Ramadanoorlog, die begon op Yom Kippur 6 oktober 1973 en duurde tot 22 of 24 oktober, afhankelijk van het oorlogsfront.

5 De oorlog werd geïnitieerd door een coalitie van Egypte en Syrië die een aanval inzetten tegen Israël.

6 Ook Algerije, Irak, Koeweit, Libië, Marokko, Saoedi-Arabië, Soedan en Tunesië stuurden soldaten, tanks en/of gevechtsvliegtuigen naar de strijd.

7 Yom Kippur of Grote Verzoendag wordt als de belangrijkste feestdag beschouwd bij het volk van G’d. Het was die ene dag in het jaar, dat de hogepriester de allerheiligste plaats in de tempel te Jeruzalem betrad.

8 Het feest wordt beschreven in Tenach, in het boek Numeri (Bamidbar) 29:7.

9 Yom Kippur begint bij zonsondergang. Van tevoren is er een eenvoudige maaltijd en dan gaat men naar de synagoge waar de dienst begint.

10 De dienst begint met het zingen van een plechtige verklaring op een eeuwenoude melodie: Kol Nidrei wat betekent alle geloften.

11 Aan het eind klinkt vele malen luid: Hoor Israël, de Eeuwige is onze heer, de Eeuwige is één. Dan wordt nog eenmaal op de Shofar geblazen: de dienst is uit en men wenst elkaar nog vele jaren.

12 Laat uw naam ingeschreven zijn In het Boek des Levens ! Het Messiaans Team www.messiaanshetlevendwater.be


Download ppt "Yom Kippur is één van de meest bekende Joodse gedenkdagen. Het is een dag, waarop men zich bezint over zichzelf, over zijn leven met zijn naaste en over."

Verwante presentaties


Ads door Google