De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Israël en het Midden-Oosten Emancipatie Zionisme (Nationalisme)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Israël en het Midden-Oosten Emancipatie Zionisme (Nationalisme)"— Transcript van de presentatie:

1

2

3

4

5 Israël en het Midden-Oosten

6

7 Emancipatie Zionisme (Nationalisme)

8 Israël en het Midden-Oosten

9 Sir Henry McMahon

10 Israël en het Midden-Oosten Arthur James Balfour

11 Israël en het Midden-Oosten

12

13

14 Burgeroorlog 1936

15 Israël en het Midden-Oosten Ben Goerion 1948

16 Israël en het Midden-Oosten In de 1 e eeuw n. Chr. Werden de Joden verdreven uit …. Ze verspreidden zich over …waar ze … werden. Toen vanaf … steeds meer landen democratische … kregen begonnen de Joden ook te…. Sommige … werden nationalistisch. Ze wilden een eigen …. Joods nationalisme noem je …. Tijdens … beloofden de Engelsen zowel de … als de … een eigen … als ze zouden meevechten tegen het … Rijk. Na W.O.I trokken steeds meer Joden naar…. Dit aantal nam nog toe toen in … de … in Duitsland aan de macht kwamen.

17 Israël en het Midden-Oosten In de 1 e eeuw n. Chr. Werden de Joden verdreven uit Jeruzalem. Ze verspreidden zich over Europa waar ze gediscrimineerd werden. Toen vanaf 1848 steeds meer landen democratische grondwetten kregen begonnen de Joden ook te emanciperen. Sommige Joden werden nationalistisch. Ze wilden een eigen staat. Joods nationalisme noem je Zionisme. Tijdens W.O.I beloofden de Engelsen zowel de Joden als de Palestijnen een eigen staat als ze zouden meevechten tegen het Ottomaanse Rijk. Na W.O.I trokken steeds meer Joden naar Palestina. Dit aantal nam nog toe toen in 1933 de Nazi’s in Duitsland aan de macht kwamen.

18 Israël en het Midden-Oosten

19

20 1964 oprichting van de PLO 1972 München

21 Israël en het Midden-Oosten 1967 Zes Daagse Oorlog Gevolgen: -Geen onderhandelingen -Geen vrede -Geen erkenning

22 Israël en het Midden-Oosten

23 1973 Yom Kippuroorlog

24 Israël en het Midden-Oosten

25 Begin Sadat Carter 1979 Camp David Akkoorden

26 Israël en het Midden-Oosten

27

28 Na W.O.II riep Ben Goerion in 1948 de … staat uit. Het nieuwe land werd direct aangevallen daar haar …. Veel … vluchtten naar buurlanden. Toen … uiteindelijk de oorlog had gewonnen mochten de … niet meer terugkeren. Ze leven tot op de dag van vandaag in …. Israël zou nog twee maal aangevallen worden door haar …. Deze oorlogen werden door …. gewonnen en ze breidden door deze oorlogen hun … uit. De … landen gingen landen die bevriend waren met … straffen met een …. President … V.S. startte daarom in de jaren … met vredesonderhandelingen tussen Israel en haar buurlanden. In 1979 resulteerde dit in … Akkoorden, die werden ondertekend door Carter namens de …, Begin namens … en Sadat namens …. De andere … landen en de … waren het niet eens met de … Akkoorden waardoor er nog steeds geen vrede is in het ….

29 Israël en het Midden-Oosten Na W.O.II riep Ben Goerion in 1948 de Israëlische staat uit. Het nieuwe land werd direct aangevallen daar haar buurlanden. Veel Palestijnen vluchtten naar buurlanden. Toen Israël uiteindelijk de oorlog had gewonnen mochten de Palestijnen niet meer terugkeren. Ze leven tot op de dag van vandaag in vluchtelingenkampen. Israël zou nog twee maal aangevallen worden door haar buurlanden. Deze oorlogen werden door Israël gewonnen en ze breidden door deze oorlogen hun gebied uit. De Arabische landen gingen landen die bevriend waren met Israël straffen met een olieboycot. President Carter V.S. startte daarom in de jaren `70 met vredesonderhandelingen tussen Israel en haar buurlanden. In 1979 resulteerde dit in Camp David Akkoorden, die werden ondertekend door Carter namens de V.S., Begin namens Israël en Sadat namens Egypte. De andere Arabische landen en de Palestijnen waren het niet eens met de Camp David Akkoorden waardoor er nog steeds geen vrede is in het Midden-Oosten.


Download ppt "Israël en het Midden-Oosten Emancipatie Zionisme (Nationalisme)"

Verwante presentaties


Ads door Google