De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Zondag 27 oktober 2013 middagdienst

Verwante presentaties


Presentatie over: "Zondag 27 oktober 2013 middagdienst"— Transcript van de presentatie:

1 Zondag 27 oktober 2013 middagdienst

2 Ouderling: W.H. van Eeken Organist: Krijn van Veen
Welkom in deze dienst Voorganger: ds. H. de Bruijne Ouderling: W.H. van Eeken Organist: Krijn van Veen

3 Welkom en mededelingen Gezang 469 Stil gebed, votum en groet
Orde van de dienst - 1 Welkom en mededelingen Gezang 469 Stil gebed, votum en groet Psalm 91: 1, 2 en 3 Gebed Lezingen: Jakobus 1: 1-18 en 5: 7-11 Efeziërs 6: 10-18 Bidden om Houvast: 1, 2 en 3 Preek

4 Gezang 48: 7 Gebeden Collectes: Emeritikas Kerk Opwekking 124: 1 en 2
Orde van de dienst - 2 Gezang 48: 7 Gebeden Collectes: Emeritikas Kerk Opwekking 124: 1 en 2 Geloofsbelijdenis Opwekking 124: 3 Zegen

5 wie met dwazen verkeert,
Spreuk van de week “Wie met wijzen omgaat, wordt zelf wijs, wie met dwazen verkeert, is er ellendig aan toe.” Spreuken 13: 20

6 Als proef worden alle liederen, voor zover beschikbaar, met melodie geprojecteerd.

7 Welkom Mededelingen

8 Gezang 469 1.

9 2.

10 3.

11 Stil gebed Votum en groet

12 Psalm 91

13

14 Psalm 91

15

16 Psalm 91

17

18 Gebed

19 Schriftlezingen Jacobus 1: 1 – 17 Jacobus 5 : 7 – 11
NBV Jacobus 1: 1 – 17 Jacobus 5 : 7 – 11 Efeziërs 6:

20 1 Van Jakobus, dienaar van God en van de Heer Jezus Christus.
Aan de twaalf stammen in de diaspora. Ik groet u.

21 Geloof en standvastigheid 2 Het moet u tot grote blijdschap stemmen, broeders en zusters, als u allerlei beproevingen ondergaat. 3 Want u weet: wanneer uw geloof op de proef wordt gesteld, leidt dat tot standvastigheid. 4 Als die standvastigheid ook daadwerkelijk blijkt, zult u volmaakt en volkomen zijn, zonder enige tekortkoming.

22 5 Komt een van u wijsheid tekort
5 Komt een van u wijsheid tekort? Vraag God erom en hij, die aan iedereen geeft, zonder voorbehoud en zonder verwijt, zal u wijsheid geven. 6 Vraag vol vertrouwen, zonder enige twijfel. Wie twijfelt is als een golf in zee, die door de wind heen en weer wordt bewogen.

23 7-8 Wie zo aarzelend en onberekenbaar is bij alles wat hij doet, moet niet denken dat hij iets van de Heer zal krijgen. 9 Laat de onaanzienlijke gelovige trots zijn op zijn hoge waarde, 10 en de rijke op zijn nederige staat, want hij zal vergaan als een bloem in het veld.

24 11 Als de zon gaat branden en het gras door de hitte verdort, valt de bloem af en is het gedaan met zijn schoonheid. Zo zal ook de rijke vergaan terwijl hij volop met zijn zaken bezig is. 12 Gelukkig is de mens die in de beproeving staande blijft. Want wie de proef doorstaat, ontvangt als lauwerkrans het leven, zoals God heeft beloofd aan iedereen die hem liefheeft.

25 13 Wie in verleiding komt, moet niet beweren: ‘Die verleiding komt van God.’ Want God stelt niemand aan verleiding bloot, zoals hij zelf ook niet door iets slechts in verleiding kan worden gebracht. 14 Iedereen komt in verleiding door zijn eigen begeerte, die hem lokt en meesleept. 15 Is de begeerte bevrucht, dan baart ze zonde; en is de zonde volgroeid, dan brengt ze de dood voort.

26 16 Geliefde broeders en zusters, vergis u niet: 17 elke goede gave, elk volmaakt geschenk komt van boven, van de Vader van de hemellichten; bij hem is nooit enige verandering of verduistering waar te nemen. 18 Hij wilde ons door de verkondiging van de waarheid tot leven roepen, om ons de eersten te maken in zijn schepping.

27 Jakobus 5: 7 Heb geduld, broeders en zusters, tot de Heer komt. Denk eens aan de boer, die geduldig blijft wachten op de kostbare opbrengst van zijn land, tot de regens van najaar en voorjaar zijn gevallen. 8 Wees net zo geduldig en houd moed, want de Heer zal spoedig komen.

28 9 Klaag niet over elkaar, broeders en zusters, want daarmee roept u het oordeel over u af. Bedenk dat de rechter voor de deur staat. 10 Neem een voorbeeld aan het geduldige lijden van de profeten die in de naam van de Heer spraken.

29 11 Degenen die standhielden prijzen we gelukkig
11 Degenen die standhielden prijzen we gelukkig! U hebt gehoord hoe standvastig Job was, en u weet welke uitkomst de Heer gaf; de Heer is immers liefdevol en barmhartig.

30 Efeziërs 6: 10 Ten slotte, zoek uw kracht in de Heer, in de kracht van zijn macht. 11 Trek de wapenrusting van God aan om stand te kunnen houden tegen de listen van de duivel. 12 Onze strijd is niet gericht tegen mensen maar tegen hemelse vorsten, de heersers en de machthebbers van de duisternis, tegen de kwade geesten in de hemelsferen.

31 13 Neem daarom de wapens van God op om weerstand te kunnen bieden op de dag van het kwaad, om goed voorbereid stand te kunnen houden. 14 Houd stand, met de waarheid als gordel om uw heupen, de gerechtigheid als harnas om uw borst, 15 de inzet voor het evangelie van de vrede als sandalen aan uw voeten,

32 16 en draag bovenal het geloof als schild waarmee u alle brandende pijlen van hem die het kwaad zelf is kunt doven. 17 Draag als helm de verlossing en als zwaard de Geest, dat wil zeggen Gods woorden. 18 Laat u bij het bidden leiden door de Geest, iedere keer dat u bidt; blijf waakzaam en bid voortdurend voor alle heiligen.

33 Bidden om houvast Naar zondag 52. Uit: Wegwijzer naar Christus
Bidden om houvast Naar zondag 52. Uit: Wegwijzer naar Christus. Tekst: Dr. H. van ’t Veld. Melodie: Psalm 100.

34 Bidden om houvast: 1, 2 en 3 1.Bewaar , o Vader, ons altijd, wanneer de duivel ons bestrijdt, de boze wereld ons bedreigt, ons hart weer naar het kwade neigt.

35 Bidden om houvast: 1, 2 en 3 2.Wij roepen U als Koning aan: kom, ondersteun ons zwak bestaan, houd door uw Geest, die helpt en leidt ons steeds weer staande in de strijd.

36 Bidden om houvast: 1, 2 en 3 3.Wanneer uw Geest ons steunt en schraagt, dan lijden wij geen nederlaag, maar bieden altijd tegenstand, behouden eens de overhand.

37 Preek

38 Gezang 48

39

40 Gebeden

41 Collectes Emeritikas Kerk Uit de emeritikas worden de pensioenen van de predikanten betaald.

42 Opwekking 124

43 Opwekking 124

44 En in Jezus Christus, zijn eniggeboren zoon, onze Heer,
Geloofsbelijdenis Ik geloof in God de Vader, de Almachtige, Schepper van de hemel en de aarde. En in Jezus Christus, zijn eniggeboren zoon, onze Heer, die ontvangen is van de Heilige Geest, geboren uit de maagd Maria, die geleden heeft onder Pontius Pilatus,

45 is gekruisigd, gestorven en begraven, neergedaald in de hel,
op de derde dag opgestaan uit de doden, opgevaren naar de hemel, en zit aan de rechterhand van God, de almachtige Vader; vandaar zal Hij komen om te oordelen de levenden en de doden.

46 Ik geloof in de Heilige Geest;
ik geloof een heilige, katholieke, christelijke kerk, de gemeenschap van de heiligen; vergeving van de zonden, de opstanding van het lichaam en een eeuwig leven. Amen.

47 Opwekking 124 © St. Opwekking/Continental Sound (met toestemming van CCLicentie) vertaling: Opwekking oorspr.titel: Be still my soul

48 Zegen te beantwoorden met

49


Download ppt "Zondag 27 oktober 2013 middagdienst"

Verwante presentaties


Ads door Google