De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

minikoraal Wat moet je doen. Je moet met scholen liedjes zingen. Er is zijn veel scholen en er is een heel groot podium waar Pieter van der werf op zingt.

Verwante presentaties


Presentatie over: "minikoraal Wat moet je doen. Je moet met scholen liedjes zingen. Er is zijn veel scholen en er is een heel groot podium waar Pieter van der werf op zingt."— Transcript van de presentatie:

1

2 minikoraal

3 Wat moet je doen. Je moet met scholen liedjes zingen. Er is zijn veel scholen en er is een heel groot podium waar Pieter van der werf op zingt.

4 Welke minikoraal liedjes zijn er. 1.Willkommen, welkom 2.Pieter van der werf 3.Levend beeld 4.Lieden en het feest 5.Berg op zoom 6.Leidens Onzet 7.Piet Hien, een lied van de zilvervloot 8.Geuzenlied 9.Het lied van Koppelstok de Veerman 10.Dromen in de Joe Es Ee 11.Waar het om gaat 12.Bei mir bist du schön 13.Lieden mijn stad 14.Drie oktober 15.Leiden, stad van mijn hart 16.Wilhelmes van Nassouwe

5 Waar is het? Het is in leiden. Op de Garenmarkt. Daar staat dan een heel groot podium. Daar zingt dan burgmeester Pieter v d Werf.

6 Waarom vieren we 3 oktober We vieren 3 oktober omdat toen de oorlog was afgelopen in Leiden. We hadden oorlog met de Spanjaarden die wilden de wereld veroveren. Wij zijn al bevrijd in1574 op 3 oktober. In 1548 begon de oorlog En in 1648 was die afgelopen.

7 hutspot Wij eten altijd hutspot op 3 oktober. Wij eten hutspot op 3 oktober omdat de Spanjaarders die achtergelaten hadden. Toen leiden bevrijd op 3 oktober. In hutspot zit ui,wortel,aardappel en vlees.

8 kermis Er is ook altijd kermis op 3 oktober. Dat vindt iedereen altijd heel erg leuk. Ik vind het zelf ook heel leuk.

9 Einde


Download ppt "minikoraal Wat moet je doen. Je moet met scholen liedjes zingen. Er is zijn veel scholen en er is een heel groot podium waar Pieter van der werf op zingt."

Verwante presentaties


Ads door Google