De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De kleine watersalamander Door RIK en Lize. Indeling Wat voor dier is het ? Wat voor dier is het ? Hoe ziet het er uit ? Hoe ziet het er uit ? Waar leeft.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De kleine watersalamander Door RIK en Lize. Indeling Wat voor dier is het ? Wat voor dier is het ? Hoe ziet het er uit ? Hoe ziet het er uit ? Waar leeft."— Transcript van de presentatie:

1 De kleine watersalamander Door RIK en Lize

2 Indeling Wat voor dier is het ? Wat voor dier is het ? Hoe ziet het er uit ? Hoe ziet het er uit ? Waar leeft hij(zij) ? Waar leeft hij(zij) ? Wat eet hij(zij) ? Wat eet hij(zij) ? Voortplanting. Voortplanting. Vijanden. Vijanden. Prettige diavoorstelling!

3 Wat voor dier is het? Het is een kleine watersalamander. Lissotriton vulgaris Het is een kleine watersalamander. Lissotriton vulgaris Het is een amfibie. Het is een amfibie. Hij is heel klein Hij is heel klein

4 Hoe ziet hij er uit ? Een kleine watersalamander kan 11 centimeter lang worden. Een kleine watersalamander kan 11 centimeter lang worden. Zijn huid is glibberig en glad. Zijn huid is glibberig en glad. Meestal is hij grauw of goud bruin Meestal is hij grauw of goud bruin

5 Waar leeft hij? Hij leeft bij plekken met poeltjes en vennetjes. Hij leeft bij plekken met poeltjes en vennetjes. Andere woorden op vochtige plekken Andere woorden op vochtige plekken

6 Wat eet hij? Het is een echte jager hij eet insecten en spinnen. Het is een echte jager hij eet insecten en spinnen. Een slakje lust hij ook wel. Een slakje lust hij ook wel.

7 Voortplanting Rond februari komen de salamanders massaal uit hun winterslaap en zoeken direct het water op voor de voortplanting. Rond februari komen de salamanders massaal uit hun winterslaap en zoeken direct het water op voor de voortplanting. Voordat er gepaard wordt, voert het mannetje eerst een soort paringsritueel uit door met zijn staart te wapperen naar het vrouwtje. Voordat er gepaard wordt, voert het mannetje eerst een soort paringsritueel uit door met zijn staart te wapperen naar het vrouwtje.

8 Vijanden De larven worden door van alles belaagd, vissen, waterinsecten of de larven ervan, berucht zijn de larven van de libellen De larven worden door van alles belaagd, vissen, waterinsecten of de larven ervan, berucht zijn de larven van de libellen

9 Einde Einde


Download ppt "De kleine watersalamander Door RIK en Lize. Indeling Wat voor dier is het ? Wat voor dier is het ? Hoe ziet het er uit ? Hoe ziet het er uit ? Waar leeft."

Verwante presentaties


Ads door Google