De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Push for life!. Een man was ‘s nachts aan het slapen toen zijn kamer plots verlicht werd en God hem verscheen. De Heer zei hem dat hij een opdracht had.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Push for life!. Een man was ‘s nachts aan het slapen toen zijn kamer plots verlicht werd en God hem verscheen. De Heer zei hem dat hij een opdracht had."— Transcript van de presentatie:

1 Push for life!

2 Een man was ‘s nachts aan het slapen toen zijn kamer plots verlicht werd en God hem verscheen. De Heer zei hem dat hij een opdracht had voor hem en Hij toonde hem een grote rots voor zijn hut.

3 De Heer legde de man uit dat hij uit alle macht tegen die rots moest duwen. En de man deed dat, dag na dag.

4 Jarenlang zwoegde hij zo van zonsopgang tot zonsondergang, zette zijn schouders stevig tegen het koude, massieve oppervlak van de onbeweeglijke rots, duwde uit alle macht… En elke avond keerde hij naar zijn hut terug, geïrriteerd en bekaf, met het gevoel dat zijn hele dag weer vergeefs was verlopen.

5 Zo gauw de man ontmoediging vertoonde, besloot de Tegenstander (Satan) zijn intrede te doen op het toneel door gedachten in te voeren in de vermoeid rakende geest: “Je hebt nu reeds lange tijd tegen die rots geduwd, en ze heeft hoegenaamd niet bewogen."

6 Hij gaf de man dus de indruk dat de taak onmogelijk was en dat hij een mislukkeling was. Deze gedachten ontmoedigden de man en maakten hem bedroefd.

7 Satan zei, "Waarom jezelf ongelukkig maken over dat werk? Klop gewoon je uren, geef juist het minimum aan inspanning; en dat zal meer dan genoeg zijn."

8 De lusteloze man wou dat zo doen, maar … hij besloot daar toch eerst rond te bidden en zijn verwarde gedachten bij de Heer te brengen.

9 “Heer, zei hij, ik heb lang en hard gewerkt in uw dienst, ik heb al mijn kracht ingezet om te doen wat U me gevraagd hebt. Maar kijk, na al die tijd heb ik zelfs geen klein beetje beweging kunnen brengen in die rots, geen millimeter. Wat is er mis? Waarom misluk ik?”

10 Vol mededogen antwoordde de Heer: "Mijn vriend, toen Ik je vroeg om Mij te dienen en jij dat hebt aangenomen, heb ik je meegedeeld dat het jouw taak was tegen de rots te duwen met alle kracht die jou gegeven is.”

11 “Op geen enkel moment heb Ik vermeld dat er van jou werd verwacht dat je die rots moest verplaatsen. Jouw taak was te duwen. En nu kom je tot Mij met je verbruikte kracht, menend dat je mislukt bent. Maar, is dat echt zo?”

12 Door tegenstand ben je sterk gegroeid en je talenten overstijgen wat je gewoon was te bezitten.” “Kijk eens naar jezelf. Jouw armen zijn sterk en gespierd geworden, je rug pezig en gebruind; je handen zijn eeltig door voortdurende druk, jouw benen ontwikkeld en sterk…

13 En nu, mijn vriend, zal IK de rots verplaatsen.” “’t Is waar, je hebt de rots niet verplaatst. Maar je was geroepen om gehoorzaam te zijn en te duwen en je geloof en vertrouwen in mijn wijsheid te be- oefenen. Wel, dat heb je gedaan.

14 In tijden dat we een woord van God horen, willen we ons eigen verstand gebruiken om te ontcijferen wat Hij juist verlangt, terwijl wat God normaal verlangt juist eenvoudige gehoorzaamheid is en geloof in Hem..

15 Beoefen met alle middelen het geloof dat bergen verzet, maar weet dat het God is die bergen verzet.

16 Wanneer alles verkeerd lijkt te gaan... “P.U.S.H.” dan!

17 Wanneer je werk je neerhaalt... “P.U.S.H.” dan!

18 Wanneer mensen niet reageren op de wijze dat het volgens jou zou moeten... “P.U.S.H” dan gewoon!

19 Wanneer het geld weg is en de rekeningen moeten betaald worden... “P.U.S.H” dan!

20 Wanneer mensen je eenvoudigweg niet verstaan.... “P.U.S.H.!”

21 P = Pray (pray,pray) U = Until S = Something H = Happens (Bid tot er iets gebeurt)

22 Geef dit door aan al je dierbaren en vrienden die dit kunnen gebruiken; zij krijgen het wellicht juist op tijd. Oprechte, grote vrienden zijn lastig te vinden, moeilijk om ze te verlaten en onmogelijk om te vergeten!

23 Bid tot er iets gebeurt! Terug naar diapresentaties Terug naar thuispagina


Download ppt "Push for life!. Een man was ‘s nachts aan het slapen toen zijn kamer plots verlicht werd en God hem verscheen. De Heer zei hem dat hij een opdracht had."

Verwante presentaties


Ads door Google