De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Sledge Hammer.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Sledge Hammer."— Transcript van de presentatie:

1 Sledge Hammer

2 Inhoud Technische gegevens De motor Het starten van de sledge Hammer
Het datalog-systeem Geschiedenis Waar het omgaat De sleepwagen Waar heb ik mijn informatie van gehaalt.

3 Technische gegevens Motor JP-2 Blower SSI 14-71 Brandstof Methanol
Frame Eigenbouw koppeling Crower versnellingsbak Fuller Achteras Ford 4000 Wielsnelheid km/h Naam Sledge Hammer Startnummer 302 Rijders Aart Luijendijk Jan Luijendijk Demo rijder en gewoon rijder. Kees van 't Hof

4 De motor Het is een motor die ook veel gebruikt wordt in het dragrace-circuit. De motor levert ± 2000 pk. het is dan ook te begrijpen dat er in de motor ook van alles verandert is om de pk's te kunnen leveren. Bovenop de zuiger zitten uitsparingen voor de kleppen.

5 De koppen zijn speciaal omdat ze een goede door loop van brandstof en lucht moeten aan voeren. Ook moeten de koppen tegen een hoge compressie druk kunnen. De blower zorgt voor lucht die hij er inperst. Dat is een rechthoek met daar in twee wokkels die tegen elkaar indraaien. En daar boven op zit de scoop waar je de lucht mee regelt en hoe hard de motor loopt. De verdelers zorgen er voor dat er volt naar de boogie’s gaan.

6 Starten van de sledge hammer
De trekker wordt gestart met een zogenaamde kopstarter. Deze starter grijpt aan op de neus van de blower waardoor de zogenaamde blowerbelt gaat draaien, deze blowerbelt is aan gesloten op de krukas waardoor deze ook mee draait en de motor dus op gang wordt gebracht. Het starten bestaat uit 3 "fasen" Het op peil brengen van de oliedruk Brandstof in de leidingen draaien. Hierbij wordt er een beetje benzine boven in de scoop gedaan bij de methanol, omdat methanol slecht ontsteekt van zichzelf  en nu start de motor, die nu wel alleen op methanol loopt.

7 Het datalog-systeem Op de trekker zit ook een datalog-systeem, dit houdt in dat er een computer op de trekker zit, die alles wat er gebeurt in zich opslaat, zoals de toerentallen van de motor en aandrijflijn, brandstofdruk, oliedruk, temperaturen kortom zo'n computer helpt je bij het afstellen van je motor.  Na een run kun je die gegevens er weer uit halen door ze op een laptop of gewone computer te downloaden.  

8 Geschiedenis In 1991 is de Sledge Hammer gebouwd door Aart en Jan luijendijk. Het was eerst de bedoeling om mee te doen aan autotrek op asfalt maar door vrienden kwamen ze in contact met de NTTO en besloten om er toen een Two Wheel Drive van te maken. Het was de vierde Two Wheel Drive die gebouwd werd.

9 De krachtbron was een Chrysler 440 met dubbele Holley 880 carburateurs, het vermogen van deze motor met 7,2 liter inhoud werd geschat op 600 à 700 pk. Deze motor was voorzien van een snelle nokkenas, mechanische klepbediening, standaard zuigers en een oliepomp die meer opbrengst bracht. De brandstof voor deze motor was methanol

10 Maar niet alles ging van een leien dakje, want er werd in x achter elkaar een motor opgeblazen, zodat ze in dat seizoen wat rustiger aan moesten doen en op de laatste plaats eindigden. Hieronder kun je wat onderdelen zien die ze in de loop der jaren kapot gereden hebben, zoals kapotte koppakkingen, gebroken pullies en krukas, kapotte zuiger en onderblokken. In 1993 werden ze voor het eerst Nederlands Kampioen.

11 De sleepwagen De sleepwagen werkt op een Volvo motor hieronder zie je een plaatje hoe het werkt. 1 daar trekt de trekker aan, 2 zit de bestuurder van voertuig, 3 baak gaat naar voren met en duwt aan het eind op de sleepvoet 5, wielen 4 remmen af en er gaat ook nog messen in de grond.

12 Waar het om gaat. Het gaat er om wie er het verst komt met de machine die hij heeft, je hebt allemaal anderen klassen. De sledge hammer zit in de klassen two wheel drive. Ze moeten er uit zien als een auto en mag je alleen een motor v8 wezen met een bepaalde inhoud. De sledge hammer lijkt op een olie b bommel wagen. Dat is een teken film van een beer.

13 Waar heb ik de informatie vandaan.
Van mij zelf omdat mijn vader bij de Sledge Hammer hoord als monteur. En ik er ook een hoop van weet. Van internet de site van de Sledge Hammer Meer kan ik niet vertellen over de technische dingen want dat is voor elk team geheim.


Download ppt "Sledge Hammer."

Verwante presentaties


Ads door Google