De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Guillotine.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Guillotine."— Transcript van de presentatie:

1 guillotine

2 Guillotine ! De guillotine is een middel om de doodstraf uit te voeren. Je hoofd wordt er binnen 2 of 3 seconden afgehakt.

3 geschiedenis De guillotine Deze valbijl is vooral bekend van de Franse revolutie, maar in de Middeleeuwen werden verschillende machines gebruikt. Het slachtoffer moest zijn hoofd op een soort plankje leggen, waarna de bijl valt en de persoon zijn hoofd in een keer kwijt is. Altijd zekerheid dus, dat was een voordeel. Het slachtoffer kon gewoon niet blijven leven. Het bewustzijn was echter nog wel even aanwezig, omdat de klap zo groot was. Maar dat duurde zeker niet langer dan tien seconden.

4 Waarom onder de guillotine ?
De guillotine als straf. Je gaat onder de guillotine,omdat je dan iets hebt gedaan wat in de wet niet mag.

5 Hoe zit de guillotine in elkaar ?
Een guillotine bestaat uit een valbijl,touw,hout.

6 Dood straffen De guillotine is een van de middelen die gebruikt worden om de doodstraf uit te voeren. Andere middelen zijn : de elektrische stoel, de galg enz.

7 De guillotine

8 De elektrische stoel h

9 De galg de galg

10 Joseph-Ignace Guillotin
onthoofding De guillotine werd uitgevonden door geneesheer Joseph - Ignace Guillotin. Tijdens de Franse revolutie werden Fransen onder de guillotine ter dood gebracht . Guillotine in Nederland . Ook in Nederland werd voor de voltrekking van de doodstraf onthoofding toegepast. Johan van Oldenbarnevelt werd op 13 mei 1619 onthoofd met behulp van een bijl. Na de inlijving bij Frankrijk kwam de guillotine ook naar Nederland. Op 15 juli 1812 werd bij de Waag in Amsterdam voor het eerst gebruik van dit werktuig gemaakt. Joseph-Ignace Guillotin

11 hoe het gaat ? Je wordt aan een plank vast gebonden.
*dan laten ze de plank zakken *dan lig je in een rond gat dat is vastgemaakt om je nek *dan trekt de meneer aan de hendel *de bijl valt en je hoofd ligt er dan af *het hoofd ligt dan in een mand . En je lichaam ligt in een kist

12 dit was onze powerpoint
van Lizzy & Jordi We hebben dit gekozen omdat we wel wilden weten hoe je onthoofd werd.

13 Lizzy & Jordi


Download ppt "Guillotine."

Verwante presentaties


Ads door Google