De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Toekomst Huishoudelijk proces: De was

Verwante presentaties


Presentatie over: "Toekomst Huishoudelijk proces: De was"— Transcript van de presentatie:

1 Toekomst Huishoudelijk proces: De was

2 De Wasmand Al dat gesjouw naar zolder of naar de kelder is niet meer nodig! Dankzij een meet- en regelsysteem onderaan de wasmand weet hij zelf wanneer de wasmand vol is, waarna een klep aan de onderkant zal opengaan die de kleren in de wasmachine laat vallen (d.m.v. een buis, zie vorige dia). De wasmandklep aan de onderkant zal niet gelijk open gaan als de wasmand vol zit. Het meet- en regelsysteem kijkt en communiceert met de wasmachine of deze ook klaar is, en of alle kleren er al uit zijn. Er kan ook een 2de wasmand naast komen, zodat je er 1 hebt voor de witte en de gekleurde was. Alle witte kleding kan ook apart gehouden worden en later (als de gekleurde was is gedaan) in de wasmand gegooid worden.

3 De Wasmachine Ook al het gedoe met het wasmachine is verleden tijd. Vanuit de pijp die de kleding vanuit de wasmand liet vallen, gaat de kleding nu in zo in de wasmachine d.m.v. een schuifdeurtje bovenop de wasmachine. Deze sluit weer nadat de kleding in de wasmachine is gevallen, waarna de wasmachine gewoon veilig kan draaien (zonder dat er enig sop of water uit komt). Nadat een gekleurde of witte was is gedaan en de wasmachine is uitgeladen, zorgt het meet- en regelsysteem ervoor dat de volgende was ingeladen kan worden voor de volgende was. Dankzij een kabeloproller (door de wasmachine) wordt de was omhoog getrokken, maar dit wordt nog in de volgende dia uitgelegd.

4 Het oppikken van de kleding aan de waslijn
De was wordt ook simpel opgepikt door de wasdraad die (dankzij de kabeloproller) de kleding zo uit de wasmachine meeneemt. Aan de zijkant van het wasmachine zit nog een schuifdeur die geen sop doorlaat als deze dicht is. Deze wordt geopend als de was uit het wasmachine moet worden gehaald. De kleding moet dan ook met een magneetstrip in de kraag of bovenkant van de broek worden voorzien. Aan de wasdraad zitten ook magneetjes die de kleding zo mee kan trekken, waardoor de was automatisch wordt opgehangen (de volgende dia).

5 Het ophangen van de kleding
Het ophangen van de kleding gebeurt -net als alle andere onderdelen- zonder zelf enig arbeid uit te voeren en deze tijd ergens anders voor te gebruiken. Een kabeloproller in dezelfde ruimte van het wasmachine zorgt ervoor dat alle kleding omhoog wordt getrokken en uiteindelijk blijft hangen aan het droogrek. Zoals in de tekening te zien staat er rechts van het wasmachine een kabeloproller, links van het wasmachine ook, dit is voor de kabel terug te halen zodat er bij de volgende was weer kleding omhoog kan worden getrokken. Deze kabels worden omhoog getrokken dankzij (alweer) een meet- en regelsysteem, die kijkt wanneer het wasmachine klaar is met het wassen van de kleding. Het terug rollen van de kabels als de kleding van het droogrek komt wordt gedaan door simpelweg een schakelaar in te drukken (gewoon door mens) die alles terug draait (wel eerst de kleding eraf halen).

6 Wat men nog moet doen om dit alles goed te laten lopen.
Het wasmiddel in de wasmachine stoppen, voordat de wasmachine al draait (doen dus, als de wasmand nog leeg/ver leeg is). Nadat alles is gedaan, (dus nadat je de kleding van het droogrek hebt gehaald) de schakelaar in drukken die ervoor zorgt dat de kabel terug schuift. En natuurlijk, voordat alles weer in de kast kan… Strijken!!! Einde van dia en presentatie


Download ppt "Toekomst Huishoudelijk proces: De was"

Verwante presentaties


Ads door Google