De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Klik met de linkermuisknop ergens op deze pagina en het filmpje wordt geladen en gestart. Klik na afloop rechtsboven op X om terug te keren naar deze.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Klik met de linkermuisknop ergens op deze pagina en het filmpje wordt geladen en gestart. Klik na afloop rechtsboven op X om terug te keren naar deze."— Transcript van de presentatie:

1

2 Klik met de linkermuisknop ergens op deze pagina en het filmpje wordt geladen en gestart. Klik na afloop rechtsboven op X om terug te keren naar deze aimatie. Maken van lassen

3 De worglas. Hiervoor heb je nodig: Combinatietang Kniptang Striptang Boorhulpstuk of twister Lasdoppen (groen op de foto)

4 Maken van lassen Stap 1. Knip alle draden op gelijke lengte, minimaal 15 cm Stap 2. Strip de draden ongeveer 4 à 5 cm Stap 3. Leg de gestripte draden tegen elkaar Stap 4. Draai de draden met de hand rechtsom (met de klok mee) Stap 5. Draai de dradeneinden verder met de combinatietang in elkaar Stap 6. Knip het in elkaar gedraaide deel op 1 cm vanaf de isolatie af.

5 Maken van lassen Het opdraaien van de lasdop Als de draden goed in elkaar gedraaid zijn kun je de lasdop plaatsen. Isolatie niet gelijk Koper zichtbaar Je doet dit eerst met de hand en dan met een combinatietang of een twister of een boorhulpstuk. Met een twister kun je ook de draden in elkaar draaien. Niet zo…… Isolatie gelijk Geen koper zichtbaar maar zo……

6 Maken van lassen De insteeklas Stap 1. Knip alle draden op gelijke lengte (ongeveer 12 cm) Stap 2. Strip de draden ongeveer 2 cm Stap 3. Knip het gestripte deel tot 1 cm vanaf de isolatie Stap 4. Steek de draden in de insteeklas zodat het koper niet meer zichtbaar is.

7 Maken van lassen Koper steekt nog uit. Het koper zit diep genoeg en steekt niet uit. Niet zo …… maar zo ……

8 Maak een keuze en klik met de linkermuisknop op één van de mogelijkheden: Alles opnieuw Stoppen Je weet nu dat: Maken van lassen Het koper van de draad niet uit de las mag steken. De isolatie niet in de las mag zitten. Het koper diep genoeg in de las moet zitten. Dat een lasdop rechtsom gedraaid moet worden.

9 Deze animatie is gemaakt door I J TH M van Dijk Einde van deze animatie. Ga nu weer verder met je boek. Maken van lassen


Download ppt "Klik met de linkermuisknop ergens op deze pagina en het filmpje wordt geladen en gestart. Klik na afloop rechtsboven op X om terug te keren naar deze."

Verwante presentaties


Ads door Google