De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Stijg- en zakleidingen Deze animatie is ontworpen door Inno van Dijk uit Zevenaar Als deze groene toetsen in beeld komen gebruik je…… …….deze toetsen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Stijg- en zakleidingen Deze animatie is ontworpen door Inno van Dijk uit Zevenaar Als deze groene toetsen in beeld komen gebruik je…… …….deze toetsen."— Transcript van de presentatie:

1

2 Stijg- en zakleidingen

3 Deze animatie is ontworpen door Inno van Dijk uit Zevenaar Als deze groene toetsen in beeld komen gebruik je…… …….deze toetsen op je toetsenbord. Verder gebruik je alléén de linkermuistoets om ergens op te klikken. Bijvoorbeeld: VERDER of MAAK EEN KEUZE Ga je gang VERDER Uitleg gebruik animatie

4 Leidingen die in dezelfde ruimte blijven en vanuit de centraaldoos in diezelfde ruimte naar schakelaars en wandcontaktdozen gaan, zijn GEEN stijg- of zakleidingen. In de ruimte hierboven zijn dus geen stijg- of zakleidingen te zien, alle leidingen horen in dezelfde vertrekken thuis. Stijg- en zakleidingen

5 Waar gaan die leidingen nou naar toe?? Het antwoord op deze vraag is alléén te geven vanuit de ruimte waar de voedingskast zich bevindt. Alle leidingen gaan ALTIJD vanuit de voedingskast naar de gebruikerspunten zoals schakelaars, wandcontactdozen, apparaten enzovoort. Stijg- en zakleidingen

6 De voedingskast zit in deze ruimte. Deze leiding gaat vanuit de voedingskast naar de verdieping erboven. Dit noem je een stijgleiding. Deze leiding gaat vanuit de voedingskast naar de verdieping beneden. Dit noem je een zakleiding. Deze leiding die op deze verdieping blijft, krijgt geen symbool voor stijg- of zakleiding.

7 Stijg- en zakleidingen Dit is de verdieping eronder. Dit is de verdieping erboven. Dit is de verdieping waar de voedingskast zit.

8 Stijg- en zakleidingen We gaan nu de leidingen, die hier getekend staan, in de plattegrond aanbrengen.

9 Stijg- en zakleidingen Op de verdieping erboven komt dezelfde leiding van onderen en gaat dan daar het plafond in. Je tekent hier het symbool van een van beneden komende leiding. LET OP: de plaats van dit symbool moet overeen komen met het symbool op de verdieping eronder. We laten dit zien door de verdiepingen even over elkaar te leggen. De leiding die op deze verdieping blijft, krijgt géén symbool voor zak- of stijgleiding. De leiding die de voedingskast verlaat naar de verdieping erboven geef je zo aan. Het symbool is van een naar boven gaande leiding. Dit is de leiding die de verdieping NIET verlaat.

10 Stijg- en zakleidingen Aan de andere kant van de woning gaat deze leiding weer omhoog naar de bovenste verdieping. Ook deze leiding ga je in de plattegrond tekenen. Deze leiding gaat vanuit de voedingskast naar de verdieping beneden. Dit noem je een zakleiding. We gaan deze leiding nu aanbrengen in de plattegrond.

11 Stijg- en zakleidingen De leiding die de voedingskast verlaat en naar de verdieping eronder gaat, geef je zo aan. Je tekent hier het symbool van een naar beneden gaande leiding. Ook hier moet je op de juiste plaats, in de verdieping eronder, aangeven waar de leiding door het plafond naar beneden komt. Je tekent hier het symbool van een van boven komende leiding. De leiding die de verdieping NIET verlaat. Hier teken je weer het symbool van een naar boven gaande leiding maar ook van een van beneden komende leiding. Samen is dit het symbool van een doorgaande leiding naar boven. Hier teken je het symbool van een van beneden komende leiding. Hier teken je weer het symbool van een naar boven gaande leiding.

12 Stijg- en zakleidingen Als hier een aftakking moet komen voor bijvoorbeeld een wandcontactdoos kun je dat zo oplossen.

13 Naar boven gaande leiding. Van beneden komende leiding. Van beneden komende doorgaande leiding. Naar beneden gaande leiding. Van boven komende doorgaande leiding. Van boven komende leiding. Stijg- en zakleidingen Tot slot een overzicht van alle zak- en stijgleidingen bij elkaar. Richtlijn: ga uit van de pijlrichting ten opzichte van de (rode) punt.

14 Maak een keuze en klik met de linkermuisknop op één van de mogelijkheden: Alles opnieuw Stoppen Je weet nu: Hoe je zak- en stijgleidingen aan moet geven. Dat je bij elkaar horende symbolen op de juiste plaats in de plattegrond moet aangeven. Dat je bij het tekenen van een stijg- of zakleiding altijd uit moet gaan vanuit de voedingskast. Dat je een stijg- of zakleiding bekijkt vanuit de punt in de richting van de pijl: naar boven of beneden. Stijg- en zakleidingen

15 Deze animatie is gemaakt door I J TH M van Dijk Einde van deze animatie. Ga nu weer verder met je boek.


Download ppt "Stijg- en zakleidingen Deze animatie is ontworpen door Inno van Dijk uit Zevenaar Als deze groene toetsen in beeld komen gebruik je…… …….deze toetsen."

Verwante presentaties


Ads door Google