De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Inleiding symbolen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Inleiding symbolen."— Transcript van de presentatie:

1 Inleiding symbolen

2 Uitleg gebruik animatie.
Als deze groene toetsen in beeld komen gebruik je…… …….deze toetsen op je toetsenbord. Verder gebruik je alléén de linkermuistoets om ergens op te klikken. Bijvoorbeeld: VERDER of MAAK EEN KEUZE Deze animatie is ontworpen door Inno van Dijk uit Zevenaar Ga je gang VERDER

3 Inleiding symbolen Tekens, emblemen, logo’s en symbolen, ze hebben allemaal met elkaar te maken. Voorbeeld van een embleem. Iedereen weet dat dit het embleem van de Nederlandse Spoorwegen is. Als je dit embleem ziet ben je waarschijnlijk in of bij een station. Het witte deel is een teken dat niets voor hoeft te stellen. In dit voorbeeld symboliseert het de rails en de richting, alle kanten op. Je kunt dit het logo van de Nederlandse Spoorwegen noemen. Dit bordje geeft de richting aan waar de rolstoelers heen kunnen. Het beeld (wit) is herkenbaar als een mens in een rolstoel. Het is een teken (voor rolstoelers) maar ook een logo of pictogram (rolstoeler).

4 Inleiding symbolen Ook dit is een voorbeeld van een logo.
De rand van het logo (postzegelrand) geeft al aan dat het om een postzegelvereniging gaat. Een voorbeeld van een totaal niets zeggend bord. Als je niet weet wat hier wordt bedoeld kun je er niet naar raden. Er zijn geen herkenbare delen te zien zoals bij de voorbeelden hiervoor. Het is een symbool. Dit is een voorbeeld van een teken. Als dit teken op een apparaat staat is het Kema Gekeurd.

5 Inleiding symbolen In de bouw maken we ook gebruik van symbolen.
Wij gebruiken die symbolen om straks een plattegrond te kunnen tekenen. Hier is aan het symbool niet zonder meer te zien wat het voorstelt. Binnenmuur Spouw met isolatie buitenmuur Een één-steens muur of binnenmuur. Een zogenaamde spouwmuur, twee muren met een open ruimte ertussen.

6 Bij een andere les krijg je meer te horen over dit soort symbolen.
Inleiding symbolen Een muur met een wastafel. Een muur met een deur Een muur met een rookkanaal voor een open haard Bij een andere les krijg je meer te horen over dit soort symbolen.

7 Inleiding symbolen De symbolen in de elektrotechniek zijn helemaal niet herkenbaar. Je moet ze kennen want raden lukt niet. Een cirkel Een streepje Nog een streepje en we krijgen een vlaggetje Alles samen: een enkelpolige schakelaar Streepje erbij: dubbelpolige schakelaar Voor dezelfde schakelaar maar dan waterdicht wordt de cirkel voor een deel zwart.

8 Nog een paar voorbeelden.
Inleiding symbolen Nog een paar voorbeelden. Nog een vlaggetje erbij: een serieschakelaar Ook hier twee vlaggetjes maar nu is het een wisselschakelaar.

9 Inleiding symbolen Je weet nu: Dat symbolen overal worden gebruikt
Dat sommige symbolen aan het teken of logo goed herkenbaar zijn Dat tekens ook worden aangegeven met pictogrammen Dat elektrische symbolen geen bekende voorstellingen hebben Dat de meeste symbolen niet als voorstelling herkenbaar zijn Maak een keuze en klik met de linkermuisknop op één van de mogelijkheden: Alles opnieuw Stoppen

10 Einde van deze animatie.
Ga nu weer verder met je boek. Deze animatie is gemaakt door I J TH M van Dijk


Download ppt "Inleiding symbolen."

Verwante presentaties


Ads door Google