Download de presentatie
De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub
1
Alcohol en Biotechnologie
2
Alcohol en Biotechnologie
Hoe maak je alcohol? Glucose + gistcellen alcohol + koolstofdioxide Vergisten
3
Alcohol en Biotechnologie
Destilleren Opstelling Kookpunt Residu/Destillaat
4
Alcohol en Biotechnologie
Giftigheid Te veel, reactievermogen achteruit Lever aangetast Gistcellen gaan dood bij 13 % alcohol Hoger percentage door destillatie gemaakt Duurt anderhalf uur om inhoud van 1 glas af te breken
5
Alcohol en Biotechnologie
Andere toepassingen Genotmiddel Grondstof Oplosmiddel Brandstof Schoonmaakmiddel: spiritus methanol, blauwe kleurstof, water en braakmiddel
6
Alcohol en Biotechnologie
Met behulp van levende organismen (zoals bacteriën en gisten) worden allerlei producten gemaakt. Veel toegepast bij zuivelproducten.
7
Alcohol en Biotechnologie
Kaas Melk stremmen Chymosine (enzym) Vaste stof = kaas, vloeistof = wei Maagwand kalveren Nu gistcellen
8
Alcohol en Biotechnologie
Andere toepassingen Planten verbeteren Beter bestand tegen insecten Beter bestand tegen kou Smaak en kwaliteit verbeteren = veredeling Biotechnologie: een kennismaking
Verwante presentaties
© 2024 SlidePlayer.nl Inc.
All rights reserved.