De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Resultaten Subcomité Research & Development Projecten 2004-05.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Resultaten Subcomité Research & Development Projecten 2004-05."— Transcript van de presentatie:

1 Resultaten Subcomité Research & Development Projecten 2004-05

2 Resultaten Subcomité R&D: projecten 2004-05 Uitbreiden van e-mail gebruik Certificeren van software Verantwoordelijkheid van de Douane-expediteurs Controlebeleid

3 Uitbreiden e-mail gebruik Het uitgewerkt voorstel, goedgekeurd door Subcomité R&D is overstemd door de goedkeuring van een handboek e-mail gebruik dat voor heel het Ministerie van Financiën zou gelden. Tot op heden zijn de instructies/richtlijnen niet verspreid onder de ambtenaren.

4 Certificeren van software Objectief: De implementatie van PLDA vlot laten verlopen. DA beschikt niet over de middelen om de vermoedelijk vele versies van de softs te certificeren. DA kan de verantwoordelijkheden van de softwarehuizen niet overnemen. Vanaf 1 juli 2005 was de testomgeving voor Release 1 beschikbaar. De bedrijven die de testen succesvol hebben doorlopen werden op de Paperless site vermeld.

5 Verantwoordelijkheid van de Douane-expediteurs Objectief: oneerlijke concurrentie met douane-expediteurs van andere lidstaten beëindigen. De EC wil deel van artikel 5 lid 2 uit het CDW schrappen: De lidstaten kunnen het recht om op hun grondgebied douaneaangiften te doen –volgens de methode van de directe vertegenwoordiging, –volgens de methode van de indirecte vertegenwoordiging zodanig voorbehouden dat de vertegenwoordiger een douanecommissionair moet zijn die daar zijn beroep uitoefent.” Gevolg: de lidstaten niet meer een bepaalde vertegen- woordiging kunnen opleggen, noch voorbehouden.

6 Controlebeleid Objectief: ondoeltreffend verifiëren stoppen. 2004: een Kenniscentrum per Gewestelijke Directie 4 tot 5 mensen bestuderen er welbepaalde risico’s: doelgroepen/economische sector en hun relevantie voor de economie en D.A. globale risico’s zoals bijvoorbeeld oorsprong voor textiel; legale doelgroepen: – gecoördineerd door een regionale Directeur –de supervisie door Gewestelijk directeur. 2005: Criminele doelgroepen, nationaal gecoördineerd De doelgroepen op de intranetsite van de CDIB,


Download ppt "Resultaten Subcomité Research & Development Projecten 2004-05."

Verwante presentaties


Ads door Google