De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Effecten mutaties Vervangen: Een te kort eiwit door een extra stopcodon. Leidt tot het vervangen van een aminozuur op een essentiële plaats. Verwijderen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Effecten mutaties Vervangen: Een te kort eiwit door een extra stopcodon. Leidt tot het vervangen van een aminozuur op een essentiële plaats. Verwijderen."— Transcript van de presentatie:

1

2

3

4

5 Effecten mutaties Vervangen: Een te kort eiwit door een extra stopcodon. Leidt tot het vervangen van een aminozuur op een essentiële plaats. Verwijderen of toevoegen: Een frame shift door 1 base weg of erbij (alle codons schuiven 1 base op).

6 Geen effect van mutaties Mutatie zit in één niet delende cel. Geen probleem voor de cel: –Cel maakte het eiwit toch al niet. –Cel heeft nog een wel functionerend gen. –Mutatie codeert voor hetzelfde aminozuur. –Mutatie codeert voor vergelijkbaar aminozuur. –Mutatie verandert een onbelangrijk aminozuur. –Mutatie op een onbelangrijke plaats.

7

8

9

10

11

12

13 Gemodificeerd Genetisch gemodificeerde soja (sojaplant met extra genen). Gemodificeerd zetmeel (zetmeel is scheikundig veranderd zodat het sausje sneller dik wordt).

14


Download ppt "Effecten mutaties Vervangen: Een te kort eiwit door een extra stopcodon. Leidt tot het vervangen van een aminozuur op een essentiële plaats. Verwijderen."

Verwante presentaties


Ads door Google