De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Beoordelen van docenten loont de moeite! Werkkring Conferentie 5 november 2009.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Beoordelen van docenten loont de moeite! Werkkring Conferentie 5 november 2009."— Transcript van de presentatie:

1 Beoordelen van docenten loont de moeite! Werkkring Conferentie 5 november 2009

2 2 Hoeveel procent van de docenten vindt dat beoordelingsgesprekken een groot effect hebben op de kwaliteit van docenten?

3 3 Maatregelen voor verbetering kwaliteit docenten VO* * bron: Gelukkig voor de klas? Leraren VO over hun werk. SCP 2009

4 4 Docenten VO over gewenste criteria voor hoogte salaris

5 5 Definitie beoordelen Bij een beoordeling wordt bekeken in hoeverre het handelen van de docent in overeenstemming is met de doelstellingen van de organisatie en met de afspraken die met de docent zijn gemaakt.

6 6 Willen doen kunnen

7 7 Geloofwaardigheid Vertrouwen

8 8 Vertrouwen is de basis van een schoolcultuur waarin beoordelen vanzelfsprekend is. Vertrouwen is gebaseerd op de overtuiging dat elke docent als mens, met al zijn kwaliteiten, wordt gewaardeerd. Fouten maken mag. Als deze cultuur niet bestaat dan is het risico dat beoordelen gezien wordt als ‘afrekenen’

9 9 Acceptatie Acceptatie van beoordeling heeft niet te maken met kwaliteit van instrument of procedure maar op de wijze waarop deze worden toegepast!

10 10 Willen

11 11 Beoordelen en ontwikkeling Ontwikkelen ‘reflectief gedrag’ Bijdrage aan de ontwikkeling van de school/onderwijs Totaalbeeld van aanwezige kwaliteiten

12 12 kunnen

13 13 Kunnen Wie gaat beoordelen? Wat gaan we beoordelen? Hoe gaan we beoordelen?

14 14 Wie gaat beoordelen? Beoordelaar dicht bij de werkvloer Rolopvatting teamleider Info andere leidinggevenden

15 15 Wat gaan we beoordelen? Beoordelen van ontwikkeling (competenties) Beoordelen van de resultaten van die ontwikkeling (prestaties) Combinatie hoe wat

16 16 Wet BIO Voor het eerst wordt er een minimum kwaliteit van docenten afgesproken in de vorm van 7 bekwaamheidseisen (competenties)

17 17 Beoordelen competenties Basiseis: bekwaamheidseisen op orde Professionals verantwoordelijk voor eigen ontwikkeling! Ontwikkeling competenties kost tijd: ontwikkelcyclus (minstens 2 a 3 jaar) Knip het in éénjarige resultaatstukjes: wat zien we aan het einde van het jaar.

18 18 Beoordelen prestaties Eénjarige cyclus van afspraken-voortgang en beoordelen Resultaatgebieden-prestatiematen- prestatieafspraken Prestatieafspraken SMART “Wat hebben wij nodig, en wat kan jij leveren”

19 19 eigenaarschap Maak docent eigenaar van de beoordelings- instrumenten Bijvoorbeeld: Portfolio Leerlingenquête ….

20 20 Niveaudifferentiatie docenten In het functioneren van docenten voor de klas zijn niveaus te onderscheiden (LPBO 2008) Betere docenten behalen met leerlingen betere resultaten!

21 21 Basisbekwaamheid ontwikkeling Pedagogisch- didactisch vakinhoud organisatorisch

22 22 Niveaudifferentiatie en beoordelen Niveaudifferentiatie en beoordeling Door beoordeling maak je het functionerings- niveau zichtbaar Maak onderscheid in het totaal van beoordelingen

23 23 doen

24 24 In Nederland worden ieder jaar naar schatting 4 miljoen beoordelingsgesprekken gevoerd…. * Bron: HR Tools Groep/ Werkgeversvereniging AWVN, 2004.

25 25 Vraag: Hoe kijkt u tegen beoordelingsgesprekken aan? * Onlineonderzoek onder 400 (direct of indirect) leidinggevende werknemers op WO-en HBO-niveau. ORMIT/ Interview-NSS, december 2005.

26 26 Rol leidinggevende Erken dat mensen zich ontwikkelen Geef regelmatig feedback Op de hoogte van prestaties van docenten Erken kwaliteitsverschillen tussen docenten Breng het belang van beoordelen over.

27 27


Download ppt "Beoordelen van docenten loont de moeite! Werkkring Conferentie 5 november 2009."

Verwante presentaties


Ads door Google