De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

FORMATIEPLANNER met taakbeleid

Verwante presentaties


Presentatie over: "FORMATIEPLANNER met taakbeleid"— Transcript van de presentatie:

1 FORMATIEPLANNER met taakbeleid
© 2009 Henri Deijs, Zetten Klik op spatiebalk om verder te gaan

2 Weinig verstand van werktijdfactoren en personeelslasten?
Wil je makkelijk een groepsindeling en taakverdeling maken die prima in je budget past? De FORMATIEPLANNER is dan wat voor jou! Invulling van taakbeleid ook mogelijk!

3 Vooraf wat basisgegevens van je school invullen, bijvoorbeeld het weekrooster.

4 Waarschijnlijk maakte je zelf eerst een kladje waarop je de leerkrachten over de groepen verdeelde.

5 In de FORMATIEPLANNER voer je de namen van de personeelsleden in.

6 Daarna kruisjes zetten onder de dagdelen waarop gewerkt wordt.

7 Als zo de hele school ingevoerd is, maakt het programma berekeningen.

8 Berekenen en verwerken van bijzondere situaties is mogelijk:
Grote scholen ! Berekenen van maximale BAPO op basis van de bestaande aanstelling. Verwerken van een later te starten instroomgroep. Berekenen van de werktijdfactor als een collega een gedeelte van een dagdeel werkt. Invoeren van een wisselende taakomvang per week bij duo-banen. SBO en meer …..

9 Na het invullen van de groepsindeling krijg je een aantal informatieve bladen, waarop je bijvoorbeeld kunt controleren of alle groepen voldoende bezet zijn (ADV compensatie, BAPO e.d.). Vervolgens krijg je automatisch een personeelsoverzicht met werktijdfactoren, de normjaartaak, lestaakuren, uren deskundigheids-bevordering en niet-lesgebonden uren.

10

11 Het formatieverbruik wordt weergegeven in FPE en in € (formatieplaatseenheden en euro’s).
De berekening wordt uitgevoerd op basis van de landelijke GPL (gemiddelde personeelslast), de gemiddelde leeftijd van het personeel op bestuursniveau kan ook worden verwerkt.

12 Op het volgende werkblad kan een vergelijking worden gemaakt van de werktijdfactor en de inzet die het programma berekent met de werktijdfactoren en de lestaakuren uit de bestaande aanstellingen.

13

14 Vervolgens kan, op basis van de berekeningen die het programma maakt, het taakbeleid verder ingevuld worden. Resultaat is een overzicht voor de hele school. (Er kan voor gekozen worden dit gedeelte niet of later te gebruiken.)

15

16 Daarna kan per personeelslid een uitdraai gemaakt worden.

17

18 Het rekenprogramma wordt uitgebracht door Meq Change, in samenwerking met de ontwerper van het programma. Kosten: 1 exemplaar € 185 2 exemplaren € 160 per stuk Meer exemplaren € 135 per stuk per bestuur. Bovenstaande bedragen gelden per school en zijn incl. BTW. Het programma wordt op CD geleverd, met een gebruiksaanwijzing op papier in kleur. Instructie € 90 per uur (reiskosten in overleg)

19 Informatie? Henri Deijs


Download ppt "FORMATIEPLANNER met taakbeleid"

Verwante presentaties


Ads door Google