De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

November 2008.

Verwante presentaties


Presentatie over: "November 2008."— Transcript van de presentatie:

1 November 2008

2 Wie zijn we? Het ontstaan Wat zijn onze doelstellingen? Projecten Media

3 Wie zijn we? Karin de Haan- Schulting Geke Schulting- Doornbos
Sharon Bult Patrick en Rossana Kluivert En vele vrijwilligers Oprichtster/voorzitter Penningmeester Secretaris Ambassadeurs

4 Karin Sharon Geke Patrick & Rossana

5 Het ontstaan Juni 2007 Svendji is een pup die Karin de Haan heeft gehad en die vreselijk gevochten heeft om te blijven leven, maar wat haar niet gegund was, door ondervoeding, geen enten, geen ontworming en ziekte. Ter ere van haar en allen die onnodig geleden hebben en gestorven zijn, is zij onze mascotte en ons logo. Door dit voorval speelde Karin met het idee om zelf een stichting op te richten. Om hier daadwerkelijk toe over te gaan is veel wikken en wegen aan vooraf gegaan. Er zijn natuurlijk al diverse stichtingen hard aan het werk met dezelfde insteek, waardoor je enige vorm van versnippering creëert. Anderzijds zijn er nog zoveel 'gebieden' waar nog geen hulp is en nog zoveel dieren die onnodig lijden.

6 Wat zijn onze doelstellingen?
castratie- en sterilisatieprojecten voor zowel honden en katten in het asiel als verwilderde dieren, zodat de populatie verminderd; asiels ter plaatse opknappen, leefbaar en schoon maken, met grotere buitenverblijven, overkappingen maken voor schaduw/regen etc.; adoptie naar Nederland of omliggende landen; virtuele adoptie op afstand; samenwerken met lokale dierenartsen; betere behandelmethodes voor ziektes en een betere vaccinaties voor elkaar krijgen. Dit geldt ook voor ons land, want door ziektes die hier niet meer gangbaar zijn of weinig (gelukkig) voorkomen door entingprogramma’s, zijn dierenartsen ook hier nog niet goed op de hoogte van goede behandelmethodes voor buitenlandse ziektes. Door deze ook op onze website te vermelden willen wij hiermee bereiken dat het voor iedereen toegankelijk wordt. Het Giardia-onderzoek heeft inmiddels goede ervaringen opgeleverd. En zo zijn er meer dingen die nog onderzocht gaan worden;

7 verzamelen van materiaal (dierenbenodigdheden), maar dus ook materiaal om de asiels op te knappen zoals schilderbenodigdheden, hout, kleine ronde buizen> werpkisten< want helaas zijn er veel honden drachtig , medicatie; voorlichting op scholen aldaar, de jeugd heeft de toekomst en zo een betere toekomst voor de dieren te verkrijgen; samenwerking met andere organisaties en stichtingen om betere wetgeving te krijgen in het land van herkomst; dieren die onnodig lijden , diervriendelijk uit hun lijden verlossen; vrije ruimte op onze website om dieren onder de aandacht te brengen; organisaties zoals asiels, stichtingen of mensen die zich inzetten voor dieren en dierenleed kunnen hun link op onze site plaatsen in het kader van samenwerking om zo ook (nog) meer kenbaar te maken dat er voor hun dieren hulp of een thuis gezocht wordt; speciale pagina's op onze site t.a.v. ziekten en rassen.

8 Projecten Hulp in Nederland Pravi in Portugal
Asiel Agueda en Albergaria in Portugal Badajoz in Spanje

9 Hulp in Nederland Waar wij ons enorm zorgen om maken is het aantal dieren dat gratis wordt aangeboden op veilingsites en digitale marktplaatsen. Wij hebben daarover als bestuur flink gediscussieerd en besloten dat we hier ook graag een helpende hand zouden willen bieden. Hiervoor bieden wij drie mogelijkheden: Uw huisdier wordt ter herplaatsing aangeboden op onze site. Als er belangstelling voor uw dier is laten we u dit weten. Hetzelfde als bovenstaande. Uw huisdier blijft bij u tot het herplaatst kan worden. Wij zullen de voor- en nacontroles voor onze rekening nemen, alsook het contract. Het dier wordt eigendom van onze stichting en wordt geadopteerd (gaat als het ware in bruikleen) door een adoptiegezin. Indien uw dier per direct weg moet om dringende, relevante redenen, dan nemen wij haar of hem -indien plaats- op in één van onze opvanggezinnen. U staat de hond af aan onze stichting via een afstandsverklaring en vanuit die uitgangspositie start onze eigen adoptieprocedure.

10 Pravi in Portugal Oktober 2008 April 2008
We proberen een helpende hand te bieden aan de stichting Pravi te Portugal, Sesimbra. Pravi wordt geleid door Maria en heel veel vrijwilligers en helpt veel opvangadressen. Zij hebben geen eigen asiel, willen dit wel graag gaan realiseren en maken gebruik van heel veel opvanggezinnen en opvangtehuizen, alsook een soort hondenhotel in de omgeving om zwerfdieren, mishandelde dieren etc. te proberen onderdak, voeding en medische verzorging te geven. De opvangcentra’s zitten overvol en de schrijnende gevallen blijven maar toenemen. De nood is erg hoog. Portugal is helaas een vergeten land. De vrijwilligers moeten zich werkelijk met niks redden. We zijn nu zover dat er gestart is met een asiel voor Pravi in Cacia ( Aveiro ). Daar er vele slechte asiels zijn, soms de opvang, soms het beleid maar ook door het vele tekort aan dierenbenodigheden en financiële middelen. Oktober 2008 April 2008

11 Dit is Maria van Pravi, zij zet zich samen met alle vrijwilligers in
Portugal in voor duizenden dieren. Elke nacht is ze naast haar normale baan bezig voor 20 asiels, opvangcentra’s en particulieren. Gevonden in een grot samen met hun moeder. Voor het hondje op de voorgrond kwam hulp te laat helaas. De twee broertjes zijn overgekomen en zitten in een liefdevol thuis in Nederland. Lobita toen ze gevonden werd. Ziek en verwaarloost. Lobita nu.

12 GESCHOTEN en LUCHTWEGEN DICHTGENAAID
VERBRAND ZIEK UITGEMERGELD VERGAST

13 Asiels van Agueda en Albergaria in Portugal
Agueda en Albergaria (a Velha) liggen in het district Aveiro. Aveiro is onderverdeeld in 19 gemeenten waaronder Agueda en Albergaria a Valha. Aveiro ligt in het noorden van Portugal.

14 Wij willen hulp gaan bieden aan deze asielen, voor zover we daar van kunnen spreken. Dit is te vreselijk om aan te zien, de dieren lopen in de drab, tussen het vuil en hout, plastic, scherpe dingen, in de kou en in het natte weer. Wij willen vechten om het voor deze dieren dragelijk te gaan maken. Dat ze in ieder geval droog en warm kunnen zitten, medische zorg en schoon water en voer krijgen. De liefde van deze mensen is er wel om de dieren te helpen maar het ontbreekt ze aan menskracht en middelen om dit te realiseren. Waar vooral de nadruk op komt te liggen is sterilisatie en castratie omdat het merendeel van de dieren niet geholpen is en dit allerhande problemen met zich meebrengt van reuen die vreselijk vechten en elkaar verwonden tot ongewenste zwangerschappen en dus nog meer zwerfdieren en zo is de cirkel weer rond. We gaan zoveel mogelijk dieren laten steriliseren/castreren en de asiels leefbaar maken. Hier hebben we u hulp voor nodig. We hopen dat we deze hulp ook zullen krijgen.

15 Asiel Agueda Het asiel van Agueda ligt midden in het bos.
Geen afvoer, geen stroom en geen goede omheining om de dieren apart van elkaar te houden. De kennels hebben geen goede omheining, geen beschutting, veel water, afval en veel kuilen. Er zijn enkele kennels aanwezig, maar in deze kennels zitten de honden vaak opgesloten met 8 tot 16 honden te samen.

16

17 Asiel Albergaria Het beleid van Albergaria is schreinend. De man weigert de dieren te laten helpen en gooit zwangere teefjes en pups dood tegen een muur. De dieren worden gevoerd met vers vlees waardoor ze gaan vechten. De kleine en onderdanige dieren en pups worden veelal verscheurd als gevolg hiervan.

18

19 Badajoz in Spanje De perrera municipal van Badajoz
Een perrera is een opvang- en dodingstation voor honden zoals deze in een groot aantal Spaanse steden bestaan, zo ook in Badajoz in het Zuiden van Spanje vlakbij de Portugese grens. Zwerfhonden uit de omgeving worden gevangen en naar de perrera gebracht. Daar blijven zij 20 dagen voor het geval dat iemand zich meldt voor één van de honden. Meldt zich niemand, moeten zij sterven.

20 Mariangels is een vrouw die de honden red vanuit een dodingsstation
Mariangels is een vrouw die de honden red vanuit een dodingsstation. Elke week gaat ze naar het station om de boel schoon te maken en de dieren te verzorgen. Nu is haar grond ontruimd en zouden de dieren ook geruimd worden. Zij hoopt op nieuwe grond met onze hulp zodat zij verder kan met haar levenswerk.

21 Media Leeuwarder Courant 25-04-2008 Stellingwerver Courant
Telegraaf 2008

22 Leeuwarder Courant

23 Steenwijker Courant

24 Wat voor hulp bieden wij
In september is er 3000 kilo voer meegenomen. Dekens, medicijnen, ontvlooiing- en ontwormingsmiddelen, verband, manden, kruiwagens, kenneldelen, bouwmateriaal enz. Goederen die afgeleverd worden in Santana bij Maria van Pravi

25 Dezelfde pups in Nederland bij aankomst
Portugal Al vele dieren hebben gelukkig in Nederland een nieuwe toekomst gekregen. Aankomst 11 oktober Nederland Portugal

26 We hopen dat wij als stichting een bijdrage kunnen leveren aan het verminderen van de zwerfhonden en zwerfkatten, alsook het verbeteren van de leefomstandigheden van de dieren en het bewustzijn van de mensen die de dieren zo gruwelijk behandelen. Wij kunnen de wereld niet verbeteren maar wel de wereld van elk dier wat gered kan worden. Op dit moment zijn wij bezig om een nieuw asiel op te bouwen, zodat de dieren van Albergaria en van Pravi een veilig onderkomen krijgen. Ze goed verzorgd worden en een nieuwe toekomst kunnen krijgen. We zijn dus aan het inzamelen voor kennels, voer, medicijnen ed.

27 Helpt u ons ook??? Dank u voor uw aandacht, namens Karin, Geke, Sharon, Patrick en Rossana, alle vrijwilligers en vooral namens de dieren! GIRO


Download ppt "November 2008."

Verwante presentaties


Ads door Google