De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Sint-Vincentiusziekenhuis Deinze

Verwante presentaties


Presentatie over: "Sint-Vincentiusziekenhuis Deinze"— Transcript van de presentatie:

1 Sint-Vincentiusziekenhuis Deinze
Schutterijstraat Deinze Sint-Vincentiusziekenhuis Deinze

2 Oog voor de mens achter de patiënt
Sterk door de dynamiek Technologie op maat Iedereen kent iedereen Iedereen helpt iedereen Oog voor de mens achter de patiënt Aandacht voor dialoog De kracht van mensen In volle uitbreiding Werken in het Sint-Vincentiusziekenhuis: Ook voor jou

3 afdelingen consultaties: 75 000 op jaarbasis
dagziekenhuis: op jaarbasis afdelingen

4 afdelingen functie gespecialiseerde spoedgevallenzorg: meer dan
patiënten op jaarbasis afdelingen

5 afdelingen hospitalisatie: meer dan 7 000 patiënten op jaarbasis
170 bedden: heelkunde: inwendige: intensieve zorgen: 6 geriatrie: materniteit: kinderafdeling: afdelingen

6 afdelingen materniteit: bijna 600 bevallingen op jaarbasis
neonatologie kinderafdeling: opnames afdelingen

7 afdelingen operatiekwartier: meer dan 6 000 operaties op jaarbasis
functie intensieve zorgen: 6 bedden afdelingen

8 afdelingen zorgprogramma’s: cardiale pathologie A en P
oncologische basiszorg geriatrie functie palliatieve zorg collectieve autodialyse (CAD) samen met AZ Maria Middelares Gent afdelingen

9 Meerdere jobs en vakantiejobs voor verpleegkundigen op de diensten
inwendige ziekten  heelkunde geriatrie  spoedopname intensieve zorgen  medische beeldvorming operatiekwartier  mobiele equipe materniteit  pediatrie Mogelijkheid tot werken en studeren Ziekenhuisbarema’s Uitgebreid inscholingsprogramma ons aanbod

10 tal van voordelen Hospitalisatieverzekering Aanvullend pensioen
Overname anciënniteit Bijdrage in de zorgverzekering Gunstige prijzen in de cafetaria Ruime personeelsparking Fietsvergoeding tal van voordelen

11 ligging

12 inlichtingen en sollicitaties
Mw. Frieda Ghekiere verpleegkundig directeur  Sollicitatiebrief met CV en foto Personeelsdienst Sint-Vincentiusziekenhuis Deinze Schutterijstraat Deinze  inlichtingen en sollicitaties

13 Ook voor jou Werken, of werken en studeren in
het Sint-Vincentiusziekenhuis Deinze Ook voor jou getuigenissen

14 Werken? Studeren? Combineren?
“Na het afstuderen was ik het liefst fulltime op de dienst medische beeldvorming aan de slag gegaan, maar er was op dat ogenblik alleen een halftijdse betrekking vrij. Ik heb die job dan gecombineerd met een halftijdse job op het operatiekwartier, waar ik veel geleerd heb. Amper een jaar later kreeg ik de kans om voltijds te werken op de dienst medische beeldvorming. Het is een leuke uitdaging om het technische aspect van deze dienst te integreren in “het zorgen voor”. In oktober ll. ben ik gestart met een masteropleiding. Bart, bachelor in de verpleegkunde, gestart in 2005 Werken? Studeren? Combineren?

15 Werken? Studeren? Combineren?
“Omdat ik in de Hogeschool Gent heb gestudeerd, kende ik het ziekenhuis hier niet. Ik woon echter vlakbij en ik kreeg de kans om er te beginnen op de afdeling inwendige ziekten, een afdeling waar ik altijd al graag gewerkt had.” Saar, bachelor in de verpleegkunde, gestart in 2004 Werken? Studeren? Combineren?

16 Werken? Studeren? Combineren?
“Ik werk al 30 jaar op de materniteit en heb het ziekenhuis heel sterk zien veranderen. Met onze afdeling proberen we continu in te spelen op de laatste nieuwe inzichten. Daarom volgen wij regelmatig bijscholingen. Ikzelf heb de opleiding tot lactatiekundige gevolgd, zoals ook een aantal collega’s-vroedvrouwen. Ik maak deel uit van een fantastisch team, ook met de artsen klikt het goed. Door flexibele werkuren was het mogelijk om als moeder van 4 kinderen een carrière uit te bouwen. In al die tijd heb ik er nog geen dag spijt van gehad dat ik hier werk!”  Brigitte, bachelor in de vroedkunde, gestart in 1976 Werken? Studeren? Combineren?

17 Werken? Studeren? Combineren?
“Ik heb lang gewikt en gewogen vooraleer te beslissen om hier te starten, aangezien ik op verschillende plaatsen mocht beginnen en omdat ik het ziekenhuis niet echt kende. Wat voor mij de doorslag heeft gegeven, is dat ik op heelkunde kon starten, een afdeling waar een grote diversiteit van specialismen aan bod komt. Na enkele weken werd ik al door zowat iedereen in het ziekenhuis aangesproken met mijn voornaam.”  Els, bachelor in de verpleegkunde, gestart in 2005 “Vanuit de Katho in Kortrijk heb ik stage gelopen op de gemengde dienst inwendige ziekten en heelkunde en op de daghospitalisatie. Ik hield van de typische kleinschaligheid en wist al snel dat ik er graag zou werken. Van zodra ik hoorde dat ik hier op heelkunde mocht beginnen, was de keuze vlug gemaakt en ben ik niet verder ingegaan op andere aanbiedingen. Intussen begeleiden Els en ik als stagementor zelf studenten.” Virginie, bachelor in de verpleegkunde, gestart in 2006 Werken? Studeren? Combineren?

18 Werken? Studeren? Combineren?
“Enkele jaren geleden kreeg ik de kans om gedurende 10 maanden in Suriname te verblijven en er ook tijdelijk te werken. Voor ik vertrok, heb ik mutatie naar intensieve zorgen gevraagd. Daar werk ik nu al meer dan 2 jaar. Vorig jaar heb ik mijn bijzondere beroepstitel in spoedgevallenzorg en intensieve zorg behaald.” Liesbet, bachelor in de verpleegkunde, gestart in 2003 “Omdat ik nog wou verder studeren om de beroepstitel in spoedgevallenzorg en intensieve zorg te behalen maar ook al onmiddellijk aan de slag wou, was ik blij dat ik de mogelijkheid kreeg om de beide te combineren. Door mijn job binnen de mobiele equipe moet ik nooit werken op lesdagen en kan ik mijn stages doen tijdens de werktijd.” Tim, bachelor in de verpleegkunde, gestart in 2008 Werken? Studeren? Combineren?

19 Werken? Studeren? Combineren?
“Ik ben nogal leergierig en dus heb ik de laatste jaren al behoorlijk wat studiedagen en ook langdurige cursussen gevolgd. Toen ik nog op de afdeling inwendige ziekten werkte, heb ik het getuigschrift van oncologisch verpleegkundige en het diploma van bachelor in het zorgmanagement behaald. Op mijn vraag werk ik nu al 3 jaar op de dienst daghospitalisatie. Omdat we op onze afdeling regelmatig patiënten met borstkanker behandelen, voelde ik de nood aan verdieping en heb ik bijkomend een cursus senologie gevolgd.” Ondertussen ben ik samen met nog 2 andere collega’s aangesteld als oncologieverpleegkundige. Ann, bachelor in de verpleegkundige, gestart in 2003 Werken? Studeren? Combineren?

20 Werken? Studeren? Combineren?
“Toen ik 11 jaar geleden begon te werken, was onze afdeling geriatrie totaal niet te vergelijken met de afdeling zoals ze vandaag is. Recent nog werd een softwareprogramma voor het voorschrijven, bestellen en toedienen van medicatie ingevoerd. Het lijkt wel alsof de hele dienst zich aan het bijscholen is. Niet alleen hebben alle collega’s een computeropleiding op maat gekregen, maar onder de impuls van het zorgprogramma geriatrie tracht zowat de helft van het team hetzij de bijzondere beroepsbekwaamheid, hetzij, zoals ik, de bijzondere beroepstitel in de geriatrie te behalen.” Sabrina, bachelor in de geriatrische verpleegkunde, gestart in 1998 Werken? Studeren? Combineren?

21 Werken? Studeren? Combineren?
“Toen ik in juli 2008 op de afdeling geriatrie startte, was dit reeds met de afspraak om in september te starten met de brugopleiding. Tot het einde van het academiejaar krijg ik zelfs de kans om tijdelijk deeltijds te werken. Samen met mijn educatief verlof geeft dit mij voldoende ruimte om te studeren.” Bieke, gediplomeerd verpleegkundige, gestart in 2008 “Ik droom er van om later op de spoedafdeling te werken. Ik zocht dus een job waar ik naast mijn werk voldoende tijd kan besteden aan studie. In oktober 2009 startte ik hier parttime in de mobiele equipe en begon ik ondertussen de brugopleiding. Ik heb nog een lange weg af te leggen maar in de mobiele equipe kan ik voor een groot deel zelf mijn uurrooster bepalen. Ik ben blij dat ik die stap gezet heb.” Peter, gediplomeerd verpleegkundige, gestart in 2009 Werken? Studeren? Combineren?

22 Werken? Studeren? Combineren?
“Na een 2-tal jaren op de gemengde dienst inwendige ziekten en heelkunde heb ik gekozen voor de thuiszorg. Ik miste het werk in een ziekenhuis echter en omdat ik er altijd graag had gewerkt, was ik blij dat ik in het ziekenhuis in Deinze terug aan de slag kon, en dan nog op het operatiekwartier! Deze brede ervaring is mij zeer goed uitgekomen want in 2009 kon ik mijn brugopleiding afronden. Ondertussen heb ik beslist om mij verder te specialiseren tot pijn- en anesthesie-verpleegkundige.” Marilka, gediplomeerd verpleegkundige, gestart in 2000 en opnieuw in 2004 Werken? Studeren? Combineren?

23 Werken? Studeren? Combineren?
“Ik heb pas laat gesolliciteerd omdat ik nog wilde verder studeren, maar kon snel aan de slag in de mobiele equipe. Intussen heb ik de opleiding spoedgevallen-zorg en intensieve zorg gevolgd en werk ik al geruime tijd op spoed, wat meegenomen was voor mijn verplichte stage. Ook de stage intensieve zorgen kon ik hier in het ziekenhuis doen, grotendeels binnen mijn werktijd.” Brendy, bachelor in de pediatrische verpleegkunde, gestart in 2005 Werken? Studeren? Combineren?

24 Werken? Studeren? Combineren?
“Ik heb het ziekenhuis leren kennen toen ik vanuit het I.V.V. Sint-Vincentius in Gent stage kwam doen op de spoed-gevallendienst. Intussen werk ik al meer dan 5 jaar op de gemengde dienst inwendige ziekten en heelkunde en heb ik de brugopleiding gevolgd. Ik kreeg de kans om tijdelijk deeltijds te werken. Samen met mijn educatief verlof gaf dit mij voldoende ruimte om te studeren.” Katrien, bachelor in de verpleegkundige, gestart in 2004 Werken? Studeren? Combineren?

25 Voor meer informatie Mw. Frieda Ghekiere verpleegkundig directeur  Neem ook eens een kijkje op onze website

26

27 OOK VOOR JOU


Download ppt "Sint-Vincentiusziekenhuis Deinze"

Verwante presentaties


Ads door Google