De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Taekwondo Enzo en Rolf Groep5b.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Taekwondo Enzo en Rolf Groep5b."— Transcript van de presentatie:

1 Taekwondo Enzo en Rolf Groep5b

2 Inleiding Wij willen jullie wat gaan vertellen over de vechtsport taekwondo. Taekwondo is een Koreaanse vechtsport. Het betekend de weg van de voet en de vuist, het do heeft betrekking op het evenwicht van je zelf

3 Inhoudsopgave 1.Hoe is taekwondo ontstaan 2.Beginnen 3.De uitrusting van taekwondo 4.Basisbeginselen van taekwondo 5.Basistraptechnieken 6.Verassing 7.Het slot

4 Hoe is Taekwondo ontstaan
De oorsprong van Taekwondo stamt uit de tijd dat Korea was verdeeld in drie koninkrijken, te weten Koguryo (37 voor Christus tot 668 na Christus) Paekche (18 voor Christus tot 660 na Christus) Silla (57 voor Christus tot 936 na Christus) Deze drie koninkrijken werden door de Sillakoning verenigd, waarbij deze hulp kreeg van de zogenaamde Hwarang groep, een groep die uit jongelieden bestond. De activiteiten van de Hwarang groep bestonden uit religieuze en culturele bezigheden. Er zijn echter ook militaristische periodes geweest. In deze periodes heeft de groep zich bezig gehouden met waarschijnlijk uit China afkomstige vechtsystemen.

5 Algemene Regels Beginnen
Als eerste moet je weten dat taekwondo niet alleen een sportles is de training is ook bedoeld om technieken te leren die je kunt gebruiken wanneer iemand je kwaad wil doen of zelfs wil doden Een verdedigingsport dus. De ruimte waarin taekwondo wordt beoefend heet een dojang. Het is een teken van respect om te buigen bij het betreden en verlaten van de dojang en de Trainingsvloer Algemene Regels Schoenen zijn verboden op de trainingsvloer Taekwondo wordt meestal blootvoets beoefend, tenzij het dunne profielloze taekwondoschoenen zijn. Leraren worden aangesproken met meneer, mevrouw, of met Saw bawm. Tijdens de les mag je geen sieraden dragen, omdat je anderen daarmee kunt verwonden. Een beginner mag nooit proberen anderen buiten de dojang les te geven. Leerlingen mogen de zelfverdedigingstechnieken die zij leren alleen gebruiken om zichzelf of familieleden te verdedigen.

6 De Uitrusting van Taekwondo
Het Taekwondo pak heet een dobok deze bestaat uit een bloes met V-Hals en een eenvoudige katoenen broek met wijde pijpen. Het ruime katoenen pak lijkt op de dagelijkse kleding die bijna elke Koreaan Vroeger droeg. De kleur wit was vroeger een teken van zuiverheid.

7 Basisbeginselen van Taekwondo
Begonnen wordt met het basisvoetenwerk, daarna met blok- en aanvalstechnieken met handen en voeten. Wanneer je dit al een beetje kunt, leer je je balans te bewaren tijdens het bewegen. Je leert ook de juiste afstand tot je tegenstander in te schatten. Hierna volgt het sparren, dit betekent dat je een tegenstander krijgt van ongeveer hetzelfde niveau. Af en toe sparren leraren zelf met studenten en laten het in openingen slaan die ze opzettelijk creëren tijdens de oefening. Deze verplichte oefensparronden helpen om de nieuwe krijgers zelfvertrouwen te geven. Tijdens het sparren wordt u geduldig gecorrigeerd. Zorgvuldig geobserveerd en geëvalueerd tot uw leraar denkt dat u klaar bent om een realistischer vorm van het taekwondogevecht te proberen. Er zal dan harder worden geslagen en het tempo en de intensiteit van de trainingen zal toenemen.

8 Verrassing

9 Filmpje Website klik hier

10 Het Slot We hebbben er van geleerd dat je niet zomaar mag aanvallen


Download ppt "Taekwondo Enzo en Rolf Groep5b."

Verwante presentaties


Ads door Google