De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Tips Om leden te werven voor uw vrouwenvereniging of kring.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Tips Om leden te werven voor uw vrouwenvereniging of kring."— Transcript van de presentatie:

1

2 Tips Om leden te werven voor uw vrouwenvereniging of kring

3 Hoe geef ik meer bekendheid aan onze vrouwenvereniging ? Hoe krijg ik meer vrouwen naar onze kring?

4 Als vereniging wil je graag openstaan voor alle vrouwen uit de gemeente, maar helaas bereik je ze niet allemaal. Velen werken, passen op hun kleinkinderen of zijn geen verenigingstypes, (zeggen ze van zichtzelf). De jongere vrouw heeft het druk met haar gezin, de aktiviteiten op de scholen of de werkkring. Wat kan er aan gedaan worden om deze vrouwen toch aktief bij de gemeente te betrekken? Deel het magazine ‘De Hervormde Vrouw’ uit met een folder waar het programma voor het nieuwe seizoen op staat. Deelwelkomstpakketjes uit aan nieuwe vrouwen in de gemeente. in de gemeente.

5 Vraag een leeftijdsgenoot mee naar de vereniging of maak er een speciale verenigingsavond (of ochtend) van waarop iedereen probeert iemand mee te nemen.

6 Plaats een bericht of interview in de kerkbode

7 Presenteer de vereniging op de website van de gemeente.

8 Promoot de vereniging tijdens de opening van het winterwerk. Of richt tijdens een wijkavond, een tafel in vanuit jullie vereniging met wat kleine pakkende cadeautjes en natuurlijk Hervormde Vrouwen en folders. Geef bij de doop of belijdenis een Hervormde Vrouw met een kaartje erbij een Hervormde Vrouw met een kaartje erbij.

9 Hoe maak ik deze tips concreet? Door tijdens de bestuursvergaderingenPR te agenderen.

10 Contactpersoon Stel een contactpersoon aan die verantwoordelijk is voor de voorbereiding van acties die door het bestuur worden georganiseerd.

11 De contactpersoon zorgt voor: * het aanvragen van folders en Hervormde Vrouwen. * de uitnodiging om de data van de bijeenkomsten op in te vullen. * overleg met bijvoorbeeld de plaatselijke website-commissie of de commissie ‘opening winterwerk’.

12 Deze uitnodiging is te downloaden via de site van de Hervormde Vrouwenbond. Of te bestellen bij het Bondsbureau.

13 Plannen voor een nieuwe vereniging? Bestel dan de startmap!

14 In de startmap vindt u uitleg over: Hoe een vereniging of kring wordt opgezet. Hoe er bekendheid aan de kring gegeven wordt. Wat er van de leiding verwacht wordt.

15 Materialen Om u te helpen met het werven van nieuwe leden zijn de volgende materialen (gratis) beschikbaar: Uitnodigingen voor de vrouwenvereniging. Exemplaren van de Hervormde Vrouw. Folders voor vrouwen van alle leeftijden. Folders voor jonge vrouwen. Startmappen.

16 Monica Mariëlle Alinde Trude Erika www.hervormdevrouwenbond.nl De Pr-commissie komt naar u toe! Alinde Monica Trude Gertruud Mariëlle


Download ppt "Tips Om leden te werven voor uw vrouwenvereniging of kring."

Verwante presentaties


Ads door Google